Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγριότητες αντικαθεστωτικών στη Συρία.Εκτέλεσαν παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης

04.08.2012 | 13:02
  Ένας παρουσιαστής της συριακής κρατικής τηλεόρασης, ο Μοχάμαντ αλ Σάιντ, που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουλίου από την οικία του στη Δαμασκό, εκτελέστηκε, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
   «Μια γνωστή προσωπικότητα της συριακής κρατικής τηλεόρασης εκτελέστηκε από το Μέτωπο αλ Νόσρα, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.
   Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η αλ Νόσρα επιβεβαίωσε την απαγωγή και την εκτέλεση του παρουσιαστή επισημαίνοντας ότι «οι ήρωες της δυτικής Γούτα (επαρχία της Δαμασκού) συνέλαβαν αυτόν τον παρουσιαστή σαμπίχ (μέλος της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής) στις 19 Ιουλίου και τον σκότωσαν αφού τον ανέκριναν».
   Η ομάδα αυτή ανέβασε την ανακοίνωση σε έναν ιστότοπο όπου κυματίζει η σημαία της αλ Κάιντα, ενώ το κείμενο συνοδεύεται από μια φωτογραφία του δημοσιογράφου με μπλε μπλουζάκι και την πλάτη σε έναν τοίχο.
   «Αυτό ας γίνει μάθημα σε όσους στηρίζουν το καθεστώς», κατέληγε η ανακοίνωση.
   Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής της συριακής κρατικής τηλεόρασης Μάαν Σάλεχ απάντησε: «δεν έχουμε απτές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τον θάνατό του». 
   Η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα είχε εκφράσει στις 24 Ιουλίου την ανησυχία της για την τύχη του παρουσιαστή, ενώ είχε ζητήσει από τους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν. Υπενθύμισε άλλωστε ότι «τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι, επαγγελματίες ή πολίτες, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνουν στο στόχαστρο των αντιμαχόμενων πλευρών». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ