Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος:Τρόμος από τις συμμορίες.Η Σαββούλα Λιάτσου μεταδίδει.

30.01.2011 | 14:30Της ΣΑΒΒΟΥΛΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ*


Τόσες ημέρες διαδηλώσεων, με το στρατό στους δρόμους,την αστυνομία να συγκρούεται με το πλήθος των διαδηλωτών και τους πυροβολισμούς να ακούγονται σ΄ όλη την πόλη,κανείς από τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας,δεν είχε νοιώσει τόσο φοβισμένος ώστε να σκεφτεί έστω να εγκαταλείψει την πόλη.

Η δράση των συμμοριών που αποτελούνται κυρίως από δραπέτες φυλακών και κρατητηρίων αστυνομικών τμημάτων,όμως έχει προκαλέσει ένα πρώτο κύμα πανικού στην ελληνική κοινότητα. 150 Έλληνες της Αλεξάνδρειας εκδήλωσαν την επιθυμία να φύγουν,ελπίζοντας ότι αυτή η φυγή θα είναι μία προσωρινή κατάσταση. Κανείς απ΄ όσους ζούμε εδώ στη πόλη του Καβάφη δεν μπορεί να φανταστεί,ότι η απομάκρυνση από την Αλεξάνδρεια θα είναι οριστική.

Ο πανικός δεν είναι αδικαιολόγητος. Οι δραπέτες είναι εξοπλισμένοι με όπλα που πήραν από τις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα. Άλλοι,λένε οι φήμες που ταχύτατα πλέον κυκλοφορούν στη πόλη, εισβάλουν στα σπίτια με σπαθιά και ληστεύουν τους κατοίκους. Η απουσία αστυνομίας αλλά και του στρατού το τελευταίο 24ωρο αποθράσυνε τους δραπέτες.

Τις τελευταίες ώρες όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι στρατός και αστυνομία έχουν αρχίσει και πάλι να δραστηριοποιούνται. Έγινε γνωστό ότι συνέλαβαν 50 από τους δραπέτες οι οποίοι μεταξύ άλλων είχαν "σπάσει" το Carrefour,που βρίσκεται λίγο έξω από την Αλεξάνδρεια.

Οι υπάλληλοι των περισσότερων ξένων πρεσβειών έχουν ειδοποιηθεί ότι αν επιθμούν να απομακρύνουν τις οικογένειές τους ,μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθειά τους,οι ίδιοι όμως κλήθηκαν να παραμείνουν στις θέσεις τους.


*Η Σαββούλα Λιάτσου είναι δημοσιογράφος και ζει μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ