Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος:Ζητάνε συγνώμη που...τους σκότωσαν

24.11.2011 | 10:27
 Ο αιγυπτιακός στρατός ζήτησε σήμερα "συγγνώμη" για τους νεκρούς κατά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτών που διαδηλώνουν εναντίον της στρατιωτικής εξουσίας και δυνάμεων της τάξης.

   

Το Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στη σελίδα του στο Facebook, "εκφράζει τη λύπη του και ζητεί βαθιά συγγνώμη για το θάνατο ως μαρτύρων πιστών τέκνων της Αιγύπτου κατά τα πρόσφατα γεγονότα της πλατείας Ταχρίρ".

   

Οι συγκρούσεις, που ξέσπασαν το Σάββατο στο Κάιρο και σε πολλές άλλες πόλεις, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν στην Πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

   

Οι δυνάμεις της τάξης κατηγορούνται από ακτιβιστές και γιατρούς ότι βάζουν στόχο τα μάτια των διαδηλωτών πυροβολώντας τους με σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ. Η μαζική χρήση δακρυγόνων θεωρείται επίσης πως ευθύνεται για θανάτους από ασφυξία. Θάνατοι από τραύματα που προκλήθηκαν από πραγματικές σφαίρες έχουν επισημανθεί επίσης από γιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Χειρότερη βία στην Αίγυπτο ακόμη και από την εποχή Μουμπάρακ"

Αίγυπτος:Και ο στρατός χτύπησε τους διαδηλωτές. 13 οι νεκροί. ΒΙΝΤΕΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ