Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κόβουν τις εξουσίες του στρατού.Αποστρατεύθηκε ο Ταντάουϊ

12.08.2012 | 19:58

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι διόρισε έναν αντιπρόεδρο, τον δικαστή Μαχμούντ Μέκι, και αποστράτευσε τον στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι, υπουργό Άμυνας στην κυβέρνησή του, ο οποίος ήταν de facto αρχηγός του κράτος μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως ο Ταντάουι και ο αρχηγός του επιτελείου στρατού, Σάμι Άναν, αποστρατεύθηκαν και διορίστηκαν σύμβουλοι του προέδρου Μόρσι.
Όσον αφορά τον Μέκι, πρόκειται μόλις για τον δεύτερο αντιπρόεδρο της Αιγύπτου σε 30 χρόνια. Ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δεν είχε ποτέ διορίσει αντιπρόεδρο έως τη λαϊκή εξέγερση που τον ανέτρεψε το Φεβρουάριο του 2011, στη διάρκεια της οποίας διόρισε τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Όμαρ Σουλεϊμάν στη θέση αυτή.
Ο νέος υπουργός Άμυνας είναι ο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι αποφάσισε σήμερα να ακυρώσει μια "συνταγματική διακήρυξη" που είχε υιοθετήσει ο στρατός τον Ιούνιο και η οποία απέδιδε ευρείες εξουσίες στους στρατιωτικούς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Γιάσερ Άλι.
"Ο πρόεδρος αποφάσισε να ακυρώσει τη συνταγματική διακήρυξη που υιοθετήθηκε στις 17 Ιουνίου" από το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων, που κυβερνούσε εκείνη την εποχή τη χώρα και στη διάρκεια της οποίας είχε σφετεριστεί τη νομοθετική εξουσία, δήλωσε ο Άλι σε μία δήλωση που αναμεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ