Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίμα πάλι στην Δαμασκό

25.12.2011 | 20:06
Σουδανός στρατηγός βρίσκεται, ήδη, στη Δαμασκό εκ μέρους του Αραβικού Συνδέσμου, ώστε η συριακή κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τα απαιτούμενα από τον ανωτέρω διεθνή οργανισμό και να μπεί τέρμα σε περίπου 9μηνη αναταραχή με άνω (σύμφωνα με τον ΟΗΕ) των πέντε χιλιάδων νεκρών.

   

Από παραπλήσιες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, στη Δαμασκό. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. 

   

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, απέδωσε στην Αλ Κάιντα τις φονικές αυτές ενέργειες. 

   

Κύκλοι της αντιπολίτευσης αντέτειναν ότι, το καθεστώς είναι πίσω από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, "ώστε να εκφοβιστεί ο αντιπρόσωπος του Αραβικού συνδέσμου". 

   

Στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', που είναι ο εκπρόσωπος 1,3 δισεκατομμυρίου Ρωμαιοκαθολικών, ζήτησε "να μπεί τέρμα στην αιματοχυσία στη Συρία". 

   

Ομως στην εξεγερμένη Χομς τρείς πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 124 τραυματίστηκαν, ύστερα από έναν βομβαρδισμό εκ μέρους των καθεστωτικών δυνάμεων της συνοικίας Μπαμπ Αμρο. 

   

Πριν να φύγει για τη Δαμασκό, ο σουδανός στρατηγός Ντάμπι συναντήθηκε με τον ηγέτη του Αραβικού συνδέσμου κ. Νάμπιλ Ελαράμπι, στο Κάιρο, "καταρτίζοντας μαζί εναν οδικό χάρτη για τη συριακή κρίση"

   

Ο στρατηγός Ντάμπι από τον κατάλογο των συνομιλητών του στη συριακή πρωτεύουσα δεν απέκλεισε και τους ανώτατους στρατιωτικούς. 

   

Η άφιξή του στρατηγού στη Δαμασκό δεν μεταδόθηκε από τη δημόσια συριακή τηλεόραση. 

   

Ο Μπουρχάν Γαλιούν, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, τόνισε σήμερα ότι "ο Αραβικός σύνδεσμος πρέπει να εντείνει την πίεση στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ", 46 ετών, η οικογένεια του οποίου κυβερνά τη Συρία για περισσότερες και από τέσσερις δεκαετίες. 

   

Ο Μπασάρ αλ 'Ασαντ διαδέχθηκε στη διάρκεια του 2.000 τον πατέρα του. Εκπροσωπεί την σιιτική αίρεση των Αλαουϊτών, την ώρα που κατά πλειοψηφίαν ο συριακός πληθυσμός είοναι σουνίτες. 

   

Σχεδιάζει για τον ερχόμενο Φεβρουάριο γενικές εκλογές. Μιλώντας, όμως, στο Ρόιτερς σήμερα πολιτικοί παρατηρητές στη Δαμασκό "αμφιβάλλουν αν τα πράγματα μπορεί να κυλήσουν ομαλά έως μια εκλογική αναμέτρηση". 

   

"Η δεθνής κοινότητα δεν κινείται να σταματήσει ενα φασιστικό καθεστώς", επίσης παραπονέθηκε σήμερα ο Γιαλιούν.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ