Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιματηρές οικονομίες στο ΥΕΘΑ:γάλα ανθυγιενής εργασίας στοπ στο Ναύσταθμο!

13.12.2010 | 05:10
Το «κόψιμο» των πυρομαχικών να το καταλάβουμε. «Δεν θα γίνει και πόλεμος αύριο»,λένε. Των καυσίμων; Κι αυτό δικαιολογείται. «Θα πετάμε λογότερο,θα περιπολούμε εν πλω μετρημένα,θα περιορίσουμε τις κινήσεις μας,γενικώς»,λένε. Αλλά να μην έχουν βρεθεί χρήματα για να μοιράζεται γάλα (!!!),στους εργάτες του ΠΝ οι οποίοι δουλεύουν σε ανθυγιεινές εργασίες ποιος μπορεί να το δεχτεί;

Η χορήγηση γάλακτος προβλέπεται από το Γενικό Κανονισμό Τροφοδοσίας των ΕΔ για όποιον εμπλέκται σε ανθυγιεινές εργασίες. Σύμφωνα με όσα απάντησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γ.Ανατολάκη,πράγματι υπάρχει θέμα ,γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια!!!

Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ:
«Είναι γεγονός ότι η χορήγηση γάλακτος ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί μείζον εφοδιαστικό ζήτημα στον τομέα της τροφοδοσίας που κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει την υπηρεσία, καθόσον αφορά χορήγηση αυτού στο προσωπικό που εκτελεί τις προβλεπόμενες στον Γενικό Κανονισμό Τροφοδοσίας Ε.Δ. ανθυγιεινές εργασίες, πλην όμως τουλάχιστον έως και σήμερα δεν προέκυψαν ρεαλιστικές λύσεις, αλλά μόνο κατά περίπτωση διευθετήσεις.

Ως πηγή χρηματοδότησης της υπόψη προμήθειας για γάλα ανθυγιεινής εργασίας είναι ο ΚΑΕ 1411, Π/Υ ΓΕΝ, ο οποίος μετά και τις μέχρι σήμερα μειώσεις για το τρέχον έτος, αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των υφισταμένων απαιτήσεων,  γεγονός το οποίο μας οδηγεί στην κατά προτεραιότητα κάλυψη αυτών, αρχής γενομένης από την τροφοδοσία των Πολεμικών Πλοίων και Ναυτικών Υπηρεσιών και την αναληφθείσα (μέσω τρέχουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας) υποχρέωση χορήγησης γάλακτος στο Πολιτικό Προσωπικό ΣΕΙΔ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ετήσιο εκτιμώμενο κόστος για προμήθεια γάλακτος Στρατιωτικού και Μόνιμου Πολιτικού Προσωπικού ανέρχεται σε περίπου 2.000.000 Ευρώ, ενώ το αντίστοιχο κόστος για την κάλυψη ανειλημμένων συμβατικών υποχρεώσεων προς το Προσωπικό ΣΕΙΔ ανέρχεται σε 180.000 Ευρώ.
Η υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, καθιστά ανέφικτη την υλοποίηση προμηθειών γάλακτος ανθυγιεινής εργασίας και ως εκ τούτου το Π.Ν. έχει προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή χορηγίας γάλακτος ανθυγιεινής εργασίας για το Στρατιωτικό και Μόνιμο Πολιτικό Προσωπικό (ΜΠΥ), λόγω έλλειψης σχετικών πιστώσεων, πλην όμως καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια εύρεσης σχετικής λύσης που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση του προβλήματο

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ