Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Air Show στη Καβάλα.

25.05.2011 | 06:22
Ένα αεροπορικό υπερθέαμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Καβάλα. Πρόκειται για τη 2η Διεθνή Συνάντηση FLY IN 2011 και το εντυπωσιακό AIR SHOW KAVALA 2011 στο οποίο θα συμμετάσχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες χειριστές αεροσκαφών όλων των τύπων από την Ελλάδα, τη νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ισραήλ και την Τουρκία.

   

Μονοκινητήρια και δικινητήρια αεροπλάνα, υδροπλάνα, ελικόπτερα, υπέρ ελαφρά αεροπλάνα, αερόστατα, το ιδιωτικό ιταλικό ακροβατικό σμήνος Pioneer Team, η Ελληνική F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ιστορικά αεροπλάνα θα προσδώσουν σε αυτή τη μοναδική γιορτή της αεροπορίας ξεχωριστή λαμπρότητα.

   

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, η σχολή εκμάθησης χειριστών αεροσκαφών Egnatia Aviation και η εταιρεία AOPA Hellas. 

   

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών τονίστηκε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται με αεροπορικούς φορείς, για να διοργανωθεί στην πόλη της Καβάλας και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», μια μεγάλη διεθνής γιορτή αεροπορίας. 

   

Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, υπογράμμισε ότι «σκοπός αυτής της ξεχωριστής διοργάνωσης είναι αφενός να συμβάλλουμε στην προώθηση της αεροπορικής ιδέας, αφετέρου να ανοίξουμε νέους δρόμους τουριστικής ανάπτυξης για την Καβάλα και την ευρύτερη ακριτική περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο Δήμος Καβάλας από την πρώτη στιγμή συμμετείχε σε αυτή την κοινή προσπάθεια εκτιμώντας ότι έτσι επενδύει στο μέλλον, παρουσιάζει στους δημότες καινούργιες δράσεις ψυχαγωγίας και τους φέρνει κοντά στο συναρπαστικό κόσμο της αεροπορίας αλλά και του έργου που επιτελούν οι χειριστές μικρών και μεγάλων αεροσκαφών», είπε. 

   

Ο διευθύνων σύμβουλος της Egnatia Aviation, Γιώργος Ζωγραφάκης τόνισε ότι «στην εκδήλωση που διοργανώνουμε αναμένεται να λάβουν μέρος περί τα 100 ελαφρά αεροσκάφη όλων των τύπων, συνολικά τετρακόσιοι πιλότοι και τεχνικοί αεροσκαφών μαζί με τους συνοδούς τους. Η συμμετοχή στη διοργάνωση επαγγελματικών φορέων, όπως της ΑΟΡΑ Hellas και της Egnatia Aviation εγγυώνται ότι θα τηρηθούν πλήρως όλοι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ασφάλειας πτήσεων». 
 
Tags: AIR SHOW

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ