Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Air Show στο Παρίσι! Δείτε το αεροσκάφος που θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις!

21.06.2011 | 06:33
Άνοιξε τις πύλες της μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εκθέσεις του πλανήτη. Η καρδιά της αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής χτυπά στο Παρίσι ,όπου άρχισε η έκθεση του Μπουρζέ.

Το Paris Air Show, συγκεντρώνει όλη την αεροδιαστημική βιομηχανία, για μία εβδομάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον ίδιο το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ποια είναι τα νέα “εναέρια” επιτεύγματα που θα παρουσιαστούν;

Η Boeing θα παρουσιάσει το 747-8 Intercontinental. Όσο για την Airbus, θα παρουσιάσει το μεσαίων αποστάσεων νέο A320 της, με νέους κινητήρες που θα καταναλώνουν λιγότερο.

Παρουσία θα έχουν με δικό τους… προϊόν και οι Κινέζοι που παρουσιάζουν στο Παρισινό airshow ένα πιλοτήριο και μέρος της ατράκτου του αεροσκάφους C919 που σχεδιάζει να κατασκευάσει.

Όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα που θα παρουσιαστεί θα είναι άλλο ,αν κι ακόμη βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού. 

Το όνομα αυτού ZEHST. Που σημαίνει Zero Emission Hypersonic Transportation. Και πρόκειται για το νέο αεροπλάνο που έρχεται για να εκμηδενίσει τις αποστάσεις. Είναι το νέο Κόνκορτ που αποσύρθηκε από τους αιθέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 25 Ιουλίου του 2000 όταν ανατινάχθηκε μόλις απογειώθηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες.
 
Τώρα όμως οι κατασκευαστές φαίνεται πως ετοιμάζουν το νέο αεροπλάνο που θα το αντικαταστήσει. Το ZEHST θα είναι ακόμη πιο γρήγορο και θα μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μελβούρνη – Λονδίνο σε 3,5 ώρες ή Παρίσι – Τόκιο σε μόλις 2,5 ώρες.
 
Το αεροπλάνο είναι ακόμη στα σχέδια και παρουσιάστηκε στο Air Show του Παρισιού.
 
Σύμφωνα με την Daily Mail θα αναπτύσσει ταχύτητα 5029 χιλιομέτρων την ώρα! Θα μεταφέρει 100 επιβάτες όσους δηλαδή και το Κονκόρτ ενώ οι επιβάτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν με αυτό θα πρέπει να περιμένουν ακόμη...40χρόνια!
 
 
“Δεν είναι Κονκόρ αλλά μοιάζει πολύ με αυτό και ήρθε η ώρα να δώσουμε στον κόσμο ένα γρήγορο και ασφαλές αεροπλάνο για να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις”, δήλωσε ο Jean Botti υπεύθυνος της EADS.
 
Σίγουρα δεν θα είναι για όλο τον κόσμο αφού οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι λίγο...τσουχτερές. Εν αναμονή λοιπόν για το νέο υπερσύγχρονο αεροπλάνο. Για την ώρα απολαύστε το σε βίντεο.


 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ