Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιχμηρή απάντηση στρατηγού στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,για το άρθρο εναντίον των ΕΔ.

04.04.2011 | 10:55
Το άρθρο του συναδέλφου Κωνσταντίνου Ζούλα στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,για τους στρατιωτικούς,άναψε μεγάλες φωτιές. Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις του για τους ένστολους δεν ήταν κολακευτικές. Σε πρώτη φάση απάντηση δίνει ο υποστράτηγος ε.α Δρ. Ιωάννης Παρίσης. Δημοσιεύουμε και τα δύο. Πρώτα το άρθρο του Κ.Ζούλα και στη συνέχεια την απάντηση του κ.Παρίση στην εφημερίδα.


Με τα κρουασάν... υπό μάληςΤου Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas@kathimerini. gr


«Mε δυο λόγια αυτό που μου έμεινε είναι ότι υπάρχει ακόμη μια Ελλάδα που κατά κυριολεξία περιβάλλεται από ένα συρματόπλεγμα και ζει σε ένα δικό της πλανήτη. Αφού, για να καταλάβεις, ένας ανεκδιήγητος “μονιμάς” μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω, ενώ ένας άλλος έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του»...

Οι άνδρες αναγνώστες θα έχουν καταλάβει ότι η προλογική εμπειρία είναι «στρατιωτική». Αυτό, ωστόσο, που κι εγώ δυσκολεύτηκα να πιστέψω είναι ότι όσα τραγελαφικά θυμήθηκα από την προ 15ετίας θητεία μου συμβαίνουν και σήμερα.

Με αφορμή τη διήγηση του φίλου που μόλις απολύθηκε, είπα να αφιερώσω τη στήλη σε μια νοσηρότατη κατάσταση που σπανίως απασχολεί τα ΜΜΕ: στη χειρότερη, κατά την άποψή μου, εκδοχή του Δημοσίου, τον Στρατό. Οσοι έχουμε ξοδέψει δύο χρόνια της ζωής μας θητεύοντες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι γνωρίσαμε εκατοντάδες ανθρώπους, χωρίς να καταλάβουμε ποιο ήταν το αντικείμενο της «εργασίας» τους.

Ε, λοιπόν, μέσα στην κρίση, ας πούμε την αλήθεια και γι’ αυτό. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε όλα τα μη μάχιμα στρατόπεδα, οι μόνιμοι στην πλειοψηφία τους, μην έχοντας τίποτα παραγωγικό να κάνουν, ολημερίς χαζεύουν τηλεόραση, κουτσομπολεύουν και ποδοσφαιροφιλοσοφούν, σκαρφίζονται τρόπους να αυξήσουν τις αποδοχές τους και για να σπάσουν τη μονοτονία δίνουν και εντολές στους φαντάρους που «υπάρχουν» απλώς για τα θελήματά τους. «Κουβάλα αυτό, σκούπισε εκείνο, συνόδευσε την κόρη μου σχολείο» και γενικώς μια κατάσταση άκρως ατιμωτική για όλους, που ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική εκπαίδευση.

Εν ολίγοις, καθώς όλοι καλούμαστε πια να προσαρμοσθούμε σε μια νέα εποχή, η παρωδία που λέγεται ελληνικό στράτευμα πρέπει άμεσα να αλλάξει. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να κάνουν όλοι αυτοί οι αργόμισθοι σε καιρούς ειρήνης. Ας αναλάβουν τον καθαρισμό και την προστασία των δασών, τη βελτίωση της εικόνας των πόλεων, ας βοηθήσουν ακόμη και τους Ατενίστας. Διότι, αν μη τι άλλο, τους πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά, χώρια που όσοι υπηρετήσαμε γνωρίζουμε ότι οι «συλλέκτες» κρουασάν είναι οι τελευταίοι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡ.ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΡΙΣΗ                                                                                          Με τα κόμπλεξ...υπο μάλης
Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα με έκπληξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας το άρθρο του συνεργάτη σας κ. Κωνσταντίνου Ζούλα, με τον τίτλο «Με τα κρουασάν… υπό μάλης». Η έκπληξή μου δεν οφείλετε τόσο στα όσα γράφει ο αρθρογράφος, όσο στο γεγονός ότι μια εφημερίδα την οποία θεωρούσα σοβαρή και κάποιου επιπέδου, φθάνει στο σημείο να δημοσιεύει κείμενα αυτής της στάθμης.

Δεν ασχολούμαι με τα όσα γράφει ο κ. Κ. Ζούλας. Κατανοώ ότι υπάρχουν μεταξύ μας πολλοί άνθρωποι με συμπλέγματα και προβλήματα προσωπικότητας, αλλά και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες. Όσο διάβαζα το άρθρο τόσο βεβαιωνόμουν ότι κάτι απ’ αυτά ήταν που ώθησαν τον συνεργάτη σας στη σύνταξη του εμετικού λιβελλογραφήματος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και ειδικώς κατά του Σώματος των Αξιωματικών. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι οι απόψεις αυτές αποτελούσαν ανέκαθεν θέσεις άλλων χώρων που ιδεολογικά ή για λόγους σκοπιμότητας, διαπνέονταν από αντιπάθεια και μίσος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Τελευταία οι θέσεις αυτές εκφράζονται από μια μειοψηφία του αποκαλούμενου αναρχοαυτόνομου χώρου. Άραγε εκεί επιθυμεί να ανήκει η εφημερίδα σας;

Επειδή δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το δημοσίευμα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων, τους οποίους, ως εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι ακουσίως εξυπηρετείτε! Άραγε αποτελεί τον προάγγελο κάποιων δυσμενών για τις Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσεων, και ο κ. Ζούλας (και κατ’ επέκταση η εφημερίδα σας) χρησιμοποιείται ως «λαγός»;

Αυτή τη στιγμή κύριοι, κάποιες χιλιάδες επίλεκτων Ελλήνων πολιτών, από τον βαθμό του Στρατιώτη έως τον βαθμό του Στρατηγού, ξενυχτούν υπό δυσμενείς συνθήκες, σε φυλάκια, νησιά, πλοία, αεροσκάφη, κέντρα επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας στη Χώρα το απαραίτητο πλαίσιο ασφάλειας και ειρήνης για την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του Κράτους και του Λαού.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα διαφθοράς, ο ελληνικός λαός θεωρεί τις  Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ως λάμπουσα εξαίρεση. Την θέση αυτή δεν μπορεί να την μεταβάλει οποιαδήποτε συμπλεγματική ή κατευθυνόμενη πένα.

Ποιες σκοπιμότητες
λοιπόν εξυπηρετεί αυτό το θλιβερό και υβριστικό δημοσίευμα που παράλληλα αποτελεί ύβρη και προσβολή του Ελληνικού Λαού, από τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις προέρχονται και του οποίου έχουν τον απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση;

Νομίζω ότι μία συγνώμη για την ύβρη, ως διεύθυνση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, θα ήταν το ελάχιστο που θα αναμέναμε. Όσο για τον κ. Ζούλα, θα μπορούσατε να τον στείλετε… στους “Ατενίστας”, μήπως και κάνει κάτι πιο παραγωγικό.
Με τιμή
 
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Λάρνακος 10, 15669 Παπάγου

 
ΥΓ. Αναμένω φυσικά ότι ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Κύριος Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα έχουν κάτι να σας πουν.

Ο υποστράτηγος ε.α Δρ.Ιωάννης Παρίσης εκτός από την επιστολή του δημοσιοποίησε με νεότερο κειμενό του και κάποιες άλλες σχέσεις με αφορμή "τα κρουασάν":

Επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις:
Ø  Επί πολλά χρόνια διαβάζω την εν λόγω εφημερίδα. Οπωσδήποτε κάθε Κυριακή. Σήμερα η οργή μου δεν μου επέτρεψε να την αγοράσω. Πήρα κάποια άλλη.

Ø  Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει δημοσιευθεί περισσότερο εμετικό και κατάπτυστο κείμενο κατά των στελεχών των ΕΔ. Βγάζει ένα μίσος ανεξήγητο. Ρέει η χολή. Λογική εξήγηση δεν υπάρχει, όσο άσχημα και να πέρασε στη θητεία του ο συντάκτης (που μάλλον, ως δημοσιογράφος και γιος γνωστού δημοσιογράφου, την «έβγαλε» σε κάποιο γραφείο των Αθηνών).

Ø  Αναρωτιέμαι τι σκοπό εξυπηρετεί το δημοσίευμα αυτό. Διότι μπορεί μεν ο συντάκτης να είναι ένας χαμηλού επιπέδου δημοσιογράφος (που εν προκειμένω χρησιμοποιείται μάλλον ως «λαγός») η εφημερίδα όμως είναι από τις πλέον έγκυρες. Μη μας πούνε ότι «σέβονται την ελευθερία της γνώμης του δημοσιογράφου» διότι θα γελάσουμε… Μάλιστα εδώ πρόκειται για «ελευθερία στην ύβρη», αλλά ταυτόχρονα και για διαφαινόμενη προσπάθεια απαξίωσης και αποδόμησης των Ενόπλων Δυνάμεων, ενός από τους κύριους πυλώνες της εθνικής μας υπόστασης.

Ø  Θα πάω τη σκέψη μου λίγο παραπέρα: τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την προσπάθεια αποδόμησης της Ιστορίας που επιχειρείται εδώ και καιρό από ένα άλλο σκέλος του ίδιου συγκροτήματος, το ΣΚΑΪ; Υπερβολικό; Ίσως. Έχω όμως το δικαίωμα να σκέπτομαι, να προβληματίζομαι και να αξιολογώ τις ενδείξεις.

Ø  Μια άλλη διαπίστωση, ίσως πιο θλιβερή, είναι ότι ως κλάδος στερούμεθα ηγεσίας. Φυσικά δεν εννοώ τις Ενώσεις, τα Δ.Σ. κ.ά. αλλά μια ηγεσία υψηλού επιπέδου που θα είχε δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε παρόμοιες καταστάσεις που προσβάλλουν τον Στρατό και το Έθνος. Μια ηγεσία που ΣΗΜΕΡΑ θα είχε ζητήσει ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα είχε συνεγείρει τον Ελληνικό Λαό. Αν κάποιοι θεωρούν ότι ζητάω πολλά ή ότι είμαι εκτός πραγματικότητας, μάλλον σημαίνει ότι έχουν επιτύχει οι αποδομητές τους στόχους τους.

Ø  Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση, σκληρή και δυναμική. Δεν αρκεί να πάψουμε να παίρνουμε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπως προτείνουν πολύ συνάδελφοι που είχαν την καλοσύνη να μου απαντήσουν. Πέραν αυτών, ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αποδείξει ότι ΕΝΝΟΟΥΣΕ τα όσα είπε προχθές προς την ανωτάτη ηγεσία των ΕΔ. Ανάλογη πρέπει να είναι και η αντίδραση του Κυρίου ΥΠΕΘΑ.
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άλλη άποψη ή γνώμη προκειμένου να γίνει κάτι.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ