Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακης Τσοχατζόπουλος: Δεν θα εισπράξω κανένα, τυχόν, αναδρομικό ποσό

12.12.2011 | 23:36
Ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι μεταξύ εκείνων των συνταξιούχων βουλευτών, που με προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη διεκδικούν αναδρομικά, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν αναδρομικές μειώσεις και απολύσεις. Ο ίδιος μιλάει για αποκατάσταση της θεσμικής τάξης...

Ο πρώην βουλευτής, άλλοτε διεκδικητής της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών υπουργός Εθνικής Αμυνας, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη αφορά γνωστή διαδικασία, που ακολουθήθηκε επανειλημμένα με πρωτοβουλίες συναδέλφων βουλευτών από το 1981 έως το 2007 που διετέλεσα βουλευτής, μέσω της οποίας διεκδικούσαν την εξίσωσή τους με τους δικαστικούς λειτουργούς και την αποκατάσταση της θεσμικής τάξης όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Η απόφαση συμμετοχής μου στη διαδικασία αυτή, την οποία ακολούθησε μεγάλος αριθμός συναδέλφων πρώην βουλευτών, ελήφθη το 2008 και η σχετική προσφυγή κατατέθηκε προ δύο ετών. Καθόσον με αφορά, ανεξάρτητα της όποιας απόφασης της Δικαιοσύνης -όποτε και αν υπάρξει- και της δικαίωσης ή μη, είναι αυτονόητο ότι με βάση τη σημερινή δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεν προτίθεμαι να εισπράξω το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό από το Ελληνικό Δημόσιο».

Παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του κ. Τσοχατζόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Αφού δεν θέλουν να εισπράξουν το ποσό, όπως εκ των υστέρων δηλώνουν, γιατί δεν παραιτούνται των σχετικών διαδικασιών; Τόσο απλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παπαδημούλης: Να ποιοι και πώς καλύπτουν τους βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά εκατ. ευρώ

Ασύλληπτο!117 βουλευτές,ζητούν εκατομμύρια αναδρομικά!Όλα τα ονόματα


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ