Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακόμη 1 δις περικοπές από την Άμυνα ζητά η τρόϊκα! Που θα βρεθούν;

03.08.2012 | 00:01
Ένα δις ευρώ ακόμη απαιτεί η τρόϊκα να περικοπεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Από που θα βρεθεί αυτό το 1 δις παραμένει μέγα ερώτημα που εξετάστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΕΘΑ, αλλά φυσικά απάντηση δεν δόθηκε.

Οι περικοπές που έχει υποστεί ο προϋπολογισμός της Εθνικής Άμυνας είναι ασύλληπτες,αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την τρόϊκα που δεν δείχνει να συγκινείται από τις “κόκκινες γραμμές” που επιχειρούν να τεθούν από την κυβέρνηση.

Φυσικά κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι νέο πακέτο περικοπών η πρώτη ανησυχία που προκαλείται είναι αν αυτές θα επηρεάσουν κι άλλο τις αποδοχές των στρατιωτικών. Όλα είναι ανοιχτά και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που έκανε ξεχωριστή αναφορά στα ειδικά μισθολόγια.

Για τα οποία υπενθύμισε ότι με βάση το πρόγραμμα της δανειακής σύμβασης θα έπρεπε να θεσπιστεί μείωση κατά μέσον όρο στο 10%. Προσθεσε, όμως, ότι από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούλησή της να διαπραγματευτεί τις μειώσεις αυτές με δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα, όπως η περικοπή από 10% έως 20% σε 20 κωδικούς του προϋπολογισμού, που αφορούν σε ελαστικές δαπάνες, όπως μισθώματα, προμήθειες, επιχορηγήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Στρατό στους δρόμους θα βγάλουν οι νέες περικοπές". Ένα βίντεο...υπενθύμιση

"Γράμμα" από στρατιωτικό της Ισπανίας."Χειροτερεύουν κι εδώ τα πράγματα"

Ανέκδοτο: υπερωρίες στρατιωτικών!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ