Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλβανία:Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.

22.01.2011 | 17:41
Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές στην Αλβανία δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, μία ημέρα μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων στη διάρκεια ταραχών που ακολούθησαν πορεία διαμαρυτυρίας κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

   

Σήμερα που κηδεύονται τα τρία θύματα, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα, υποσχέθηκε περισσότερες, ειρηνικές, διαδηλώσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπερίσα για τους θανάτους.

   

"Η αντιπολίτευση θα τηρήσει σήμερα το πένθος, αλλά αφού τιμήσουμε τους νεκρούς, σε μία ένδειξη ελευθερίας και δικαιοσύνης, διαβεβαιώνουμε τον Σαλί ότι θα τον αντιμετωπίσουμε με όλη την ιστορική και πολιτική ευθύνη που αισθανόμαστε για να απαλλαγούμε από αυτό το ανυπόφορο καθεστώς των κλεφτών", είπε ο Ράμα.

   

Από την πλευρά του, ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα ότι επιχειρεί εξέγερση ανάλογη με εκείνη της Τυνησίας.

   

"Η Αλβανία δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε θα βρεθεί. Αλλά τα σενάρια της βίας δεν θα τα ανεχτούμε. Τα νόθα παιδιά των Μπεν Άλι της Αλβανίας έφτιαξαν σενάρια σαν της Τυνησίας για εσάς πολίτες της Αλβανίας", δήλωσε ο Μπερίσα συγκρίνοντας τους αντιπολιτευόμενους σοσιαλιστές με τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας, Μπεν Άλι.

   

Ο αλβανός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν την προσεχή Τετάρτη στα Τίρανα "κατά της βίας".

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ