Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγή συνόρων στο Κόσσοβο,προτείνει διπλωμάτης

01.09.2011 | 14:55
Ο τελευταίος ειδικός συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη Έρχαρντ Μπούσεκ εκτίμησε ότι η Σερβία θα πρέπει να καταθέσει πρόταση για αλλαγή των συνόρων στο Κόσοβο, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα προσυπόγραφε τη λύση αυτή, αν συμφωνούσαν το Βελιγράδι και η Πρίστινα.

   

«Θα ήταν η καλύτερη λύση για τις δύο πλευρές και η πρόταση για διχοτόμηση θα έπρεπε να υποβληθεί απευθείας στις αρχές του Κοσόβου και να συζητηθεί η εξεύρεση λύσης», τόνισε σε δηλώσεις του στο περιοδικό «Novi» ο Έρχαρντ Μπούσεκ, ο οποίος έχει διατελέσει αντικαγκελάριος της Αυστρίας.

   

Ο Αυστριακός διπλωμάτης δήλωσε ότι γνωρίζει πως η ιδέα αλλαγής συνόρων δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις ΗΠΑ.

   

«Οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον τονίζουν ότι τα σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά αν συμφωνήσουν η Πρίστινα και το Βελιγράδι, τότε θα συμφιλιωθούν με την ιδέα», υπογράμμισε.

   

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην περιοχή των Βαλκανίων, τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ήταν τόσο ειλικρινής.

   

«Στους Σέρβους φίλους θέλω να πω ότι δεν μπορούν πάντα να παίρνουν αυτά που επιθυμούν. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να παραιτηθούν από την πολιτική ότι το Κόσοβο είναι ιερή σερβική γη, αλλά πρέπει να κοιτάξουν προς το μέλλον. Η οικονομική και κοινωνική ευημερία της Σερβίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», διεμήνυσε ο κ. Μπούσεκ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ