Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανίδα μέλος του Κογκρέσου κατά Τουρκίας.

20.09.2011 | 23:54
Ακόμη ένα μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου, με γραπτή δήλωσή του τάσσεται υπέρ του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην κυπριακή αποκλειστική ζώνη, επικρίνοντας παράλληλα τις τουρκικές απειλές.

   

Πρόκειται για τη Δημοκρατική βουλευτή από την πολιτεία της Νεβάδα, Σέλι Μπέρκλεϊ, η οποία είναι ελληνικής καταγωγής. "Οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας κατά της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κατά της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων της Κύπρου ακούγονται σαν ψευδοπαλληκαρισμοί και αποτελούν απλά ακόμα μια προσπάθεια της Τουρκίας να παγιώσει την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου" τονίζει η κ. Μπέρκλεϊ.

   

Η Αμερικανίδα βουλευτής αναφέρει επίσης ότι ''αντί να συναινεί σ' αυτή τη συμπεριφορά, η διεθνής κοινότητα πρέπει να καλέσει την Τουρκία να τερματίσει αμέσως την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου και τη χρήση πρακτικών εκφοβισμού εναντίον του Ισραήλ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων χωρών της Μεσογείου. Η συμπεριφορά της Τουρκίας κατά την τελευταία εβδομάδα αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθειά της να εκφοβήσει γείτονές της και να επεκτείνει την ηγεμονία της στη Μεσόγειο''.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ