Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανοί και Αιγύπτιοι εκπαιδεύουν τους Λίβυους εξεγερμένους.

03.04.2011 | 10:28
 Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, εκπαιδεύουν και συμβουλεύουν τους αντάρτες στη Λιβύη, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, το Σάββατο.

   

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο που έχει την έδρα του στο Κατάρ, ένας αντάρτης που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, εκπαιδεύτηκε μαζί με συντρόφους του σε παράνομες εγκαταστάσεις στην ανατολική Λιβύη, όπου από την αρχή της εξέγερσης κυριαρχούν οι αντικαθεστωτικοί.

   

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι επαναστάτες παρέλαβαν ένα φορτίο με πυραύλους Κατιούσα, με καράβι, μέσω Αιγύπτου και πως Αμερικανοί και Αιγύπτιοι στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών, έφθασαν στη Λιβύη για να τους εκπαιδεύσουν στις τεχνικές χρήσης των νέων πυραύλων.

   


Την περασμένη Τετάρτη οι Τάιμς της Νέας Υόρκης είχαν δημοσιεύσει την πληροφορία ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες είχαν αναπτύξει μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Λιβύης, για να συλλέξουν πληροφορίες για τους στόχους των αεροπορικών επιδρομών της συμμαχίας, αλλά και για να έρθουν σε επαφή με ηγέτες της στρατιωτικής αντίστασης κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

   

Ο πρόεδρος Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν στρατεύματα των ΗΠΑ σε επίγειες επιχειρήσεις, ενώ και η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει απόφαση για τον εξοπλισμό των ανταρτών στη Λιβύη, ενώ επιμένει και ότι δεν έχει διείσδυση στις τάξεις των ηγετών των εξεγερμένων.

   

Εν τούτοις ο πρόεδρος Ομπάμα ούτε απέκλεισε, ούτε επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν με στρατιωτικό εξοπλισμό τους αντικαθεστωτικούς.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ