Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αμερικανοί στρατιωτικοί στην Άγκυρα που "τσακώνεται" με το πρέσβη.

18.02.2011 | 14:13
Ως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος παρουσιάζει η εφημεριδα Ακσαμ την χθεσινή άφιξη αμερικανικής αντιπροσωπείας 17 στρατιωτικών του προγράμματος Caps του American National Defense University, για την διενέργεια επαφών και συζητήσεων των εξελίξεων στην Τουρκία, με στόχο την εκτίμηση του επιπέδου ασφαλείας των επενδύσεων στην Τουρκία.
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι το American National Defense University εκπαιδεύει μάνατζερς επιχειρήσεων και στελέχη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για θέματα Εθνικής Ασφάλειας . Στις συναντήσεις της αντιπροσωπείας με πολιτικούς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Τουρκια, η υπόθεση «Βαριοπούλα»  ,ενώ στις συναντήσεις περιλαμβάνονται στελέχη  του Ιδρύματος Μαρμαρά ( Marmara Group Foundation) .
 
Στο μεταξυ συνεχίζονται οι κραδασμοί στην Αγκυρα από τις δηλώσεις του  νεου Αμερικανού πρέσβη στην Αγκυρα Francis J. Ricciardone με αφορμή τις  συλλήψεις του ιδιοκτήτη και 3 δημοσιογράφων της διαδικτυακής τηλεόρασης Oda TV , ότι δεν μπορεί ο ίδιος να κατανοήσει πως συνδυάζονται οι συλλήψεις δημοσιογράφων σε μια χώρα όπως η Τουρκία που ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει την  ελευθερία του τύπου.
 
Ο Αμερικανός πρέσβης προέβη σε νέες δηλώσεις χθες (17/2) κατά την διάρκεια δείπνου που εγινε απο το   Τουρκοαμερικανικο Επιχειρηματικο Συμβουλιο στην Κωνσταντινουπολη τις οποίες μερίδα του τύπου χαρακτηρίζει ως αναδίπλωση . Όπως αναφέρει η ''Χουριετ'' ερωτηθείς αν εμμένει στις δηλώσεις της 15ης Φεβρουαρίου ο πρέσβης Ricciardone δήλωσε χθες:
 
« Κατά την δεξίωση στην κατοικία μου (σσ 15/2) δεν σχολίασα μια συγκεκριμένη υπόθεση αλλά έκανα μια γενικότερη θεώρηση. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες (σσ για  τις  συλλήψεις του ιδιοκτήτη και 3 δημοσιογράφων της διαδικτυακής τηλεόρασης Oda TV). Προσπαθούμε να καταλάβουμε το νόημα της υπόθεσης, Δεν την καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε ξένοι. Η Τουρκία είναι μια περίπλοκη χώρα. Μερικές φορές παράξενα πράγματα συμβαίνουν εδώ. Δήλωσα ότι προσπαθούμε να βγάλουμε νόημα από τις εξελίξεις διότι ειλικρινά δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε .Για αυτό μερικές φορές χρειαζόμαστε κάποιον να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στην Τουρκία».
 
Επίσης σημειώνοντας ότι η δουλειά των δημοσιογράφων είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, ο αμερικανός πρέσβης συμπλήρωσε: « Η Τουρκία είναι πολύ σημαντική χώρα για να μπορέσει κανείς να την αγνοήσει και όλος ο κόσμος παρακολουθεί τι συμβαίνει εδώ»
 Απο την πλευρα της η εφημεριδα ''Βαταν'' αναφέρει ότι η αμφιλεγόμενες δηλώσεις (15/2) του Αμερικανού πρέσβη έλαβαν χώρα ένα μόνο μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αγκυρα και αναφέρεται στις χθεσινές αντιδράσεις των τούρκων αξιωματούχων και επιπροσθέτως παραθέτει δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΣ κ. Besir Atalay με τις οποιες ισχυριζεται  ότι στην Τουρκία υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία του τύπου από ότι στις ΗΠΑ και ότι η Τουρκία προηγείται όλων των άλλων δημοκρατικών χωρών σε αυτό το ζήτημα. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ