Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανός ΥΕΘΑ:"Η σχέση μας με τη Τουρκία είναι πάντα ισχυρή"

02.11.2011 | 07:55
 O υπουργός 'Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα υπογράμμισε σήμερα τη βούληση της Ουάσινγκτον να διατηρήσει προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας, κατά τις συνομιλίες που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλντίζ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πεντάγωνου Τζον Κέρμπι. 

   

Ο Πανέτα διευκρίνισε επίσης ότι ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να προσφέρει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα που επλήγη από πολύ ισχυρό σεισμό, δήλωσε ο Κέρμπι. 

   

"Ο υπουργός Πανέτα επανέλαβε εκ νέου στον υπουργό Γιλντίζ ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται σε μια ισχυρή σχέση με την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας, εξήρε τη συνεισφορά της Τουρκίας στην αποστολή εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν και υποσχέθηκε τη συνέχιση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην τουρκική επαρχία Βαν, μετά το σεισμό, αν καταστεί αναγκαίο. 

   

Η δήλωση αυτή διατυπώνεται ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να πουλήσει στην Τουρκία τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1 Super Cobra έναντι 111 εκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που η 'Αγκυρα ολοκληρώνει μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ. 

   

Ο σεισμός της 23ης Οκτωβρίου που συγκλόνισε την ανατολική επαρχία Βαν προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων και τον τραυματισμό 4.000. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε μερικές ημέρες μετά την αποστολή στην περιοχή ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους με υλική βοήθεια.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ