Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας εάν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν, γίνουν στην Άγκυρα

09.11.2010 | 12:20
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


 
Με επιφύλαξη υποδέχθηκε η Δύση την πρόταση του Ιράν , που δηλώνει έτοιμο να επαναλάβει τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, επιλέγοντας ως χώρα διεξαγωγής τους, την Τουρκία.
Με αυτό τον τρόπο η Αγκυρα αποκτά σημαντικό ρόλο στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί τόνισε « ενημερώσαμε τους Τούρκους φίλους μας ότι συμφωνούμε να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις στην Τουρκία χωρίς να διευκρινίσει ημερομηνία ή και το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Η Άγκυρα μέσω και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε στείλει μήνυμα στην Τεχεράνη, πως οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα θα μπορούσαν να γίνουν στην Τουρκία.
Από τον προηγούμενο μήνα, το Ιράν αλλά και οι χώρες της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και η Γερμανία), είχαν ανακοινώσει την πρόθεση επανάληψης των συνομιλιών οι οποίες είχαν διακοπεί πριν από ένα χρόνο.
Οι μεγάλες δυνάμεις είχαν προτείνει ως τόπο διεξαγωγής της Βιέννη που είναι έδρα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας. Είχε προταθεί και συγκεκριμένη ημερομηνία για τις 15 Νοεμβρίου.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ