Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ανακόλουθος και πάλι ο ΥΕΘΑ",εξοργίζει τους απόστρατους!Σκληρή ανακοίνωση.

10.10.2011 | 14:02Για πολλοστή φορά άλλα λένε,άλλα κάνουν. Οι δεσμεύσεις Μπεγλίτη για το θέμα των συνταξιούχων κάτω των 55 ετών,αποδείχτηκαν απλές δηλώσεις καθησυχασμού των αποστράτων! Τίποτα δεν άλλαξε.Κι αυτό επισημαίνει η ΑΝΕΑΕΔ σε επιστολή-ανακοίνωσή της προς τους βουλευτές:

“Διαβάζοντας το σχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» διαπιστώσαμε με μεγάλη μας λύπη, πως οι δεσμεύσεις και τα λόγια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, έμειναν μόνο στα πρακτικά της Βουλής της 30ης Σεπτεμβρίου 2011, όταν σε συγκεκριμένη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ροντούλη για τους κάτω των 55 ετών στρατιωτικούς που αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους, ο υπουργός απάντησε: «Κύριε Ροντούλη, έρχομαι στο θέμα αυτό.


Παραβιάζετε ανοικτές θύρες, γιατί αν προσέξετε τη δήλωση που έκανα, θα δείτε ότι καλύπτονται όλες αυτές οι περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας περίπτωσης την οποία θίξατε. Είναι μία δήλωση που έγινε εγκαίρως, εδώ και περίπου μία εβδομάδα, για να καθησυχάσει ορισμένους τεχνηέντως αναστατωμένους κύκλους αποστράτων.»


Επειδή το αντισυνταγματικό (σύμφωνα και με την πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου) συγκεκριμένο μέτρο της «υπερφορολόγησης» σε ποσοστό 40% των συντάξεων, για τους κάτω των 55, είναι ένα μέτρο που αφορά σχεδόν αποκλειστικά και στοχευμένα στρατιωτικούς και στελέχη των Σ.Α., σας υπενθυμίζουμε ότι έως σήμερα, έχουμε ήδη υποστεί 13 διαφορετικά μέτρα απομείωσης των αποδοχών μας σε ποσοστό 35%, μερικά εκ των οποίων άγγιξαν και τους υπόλοιπους Έλληνες. Ο λόγος δε για τον οποίο κάθε μέτρο περικοπών αποδοχών που εξαγγέλλεται, χτυπάει τους στρατιωτικούς, είναι ένας και μοναδικός και δεν έχει να κάνει με καμίας μορφής προνόμια. Οι στρατιωτικοί είναι ίσως η μοναδική κατηγορία εργαζομένων, που εκπληρώνουν πλήρως τις εργασιακές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις σε μικρή ηλικία. Αυτό είναι το μεγάλο μας αμάρτημα και γι’ αυτό τιμωρούμαστε!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε κες/κοι βουλευτές, τη νομιμότητα και την ηθική με την οποία τιμωρούνται παραδειγματικά αυτοί που τόλμησαν να ασκήσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα με 30 έως και 45 συντάξιμα έτη και με πλήρως καταβληθείσες τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξιμα έτη, τα οποία, στην περίπτωση των στρατιωτικών, είναι απολύτως πραγματικά, αν λάβει κανείς υπόψη του τα χιλιάδες απλήρωτα 8ωρα υπερωριών και υπερεργασίας, σε συνθήκες που απλά αποκαλούνται «ειδικές».


Επιπρόσθετα, κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε πως η μισθολογική κλίμακα των στρατιωτικών, από το βαθμό του δεκανέα, μέχρι και αυτόν του Α/ΓΕΕΘΑ, καθώς και οι συντάξεις που απορρέουν από αυτές, βρίσκονται κατ’ αναλογία και αντιστοιχία, σε επίπεδα, κάτω του μέσου όρου των αντιστοίχων μισθοδοτούμενων και συνταξιοδοτούμενων, τόσο του Δημοσίου, όσο και του Ιδιωτικού τομέα.
Τα δυσβάστακτα συνολικά μέτρα και τα επιπρόσθετα που στοχεύουν τους απόστρατους, υποτίθεται αναγκαία για τη διάσωση της πατρίδας, βλέπουμε πως δεν πετυχαίνουν το στόχο τους. Σίγουρα όμως μας οδηγούν στο να χάσουμε τα σπίτια μας και να ενταχθούμε και εμείς στους νεόπτωχους που πληθαίνουν καθημερινά. Μία ένταξη στη φτώχεια και την απόγνωση, χωρίς περιθώρια αντίδρασης, αφού μας στερείται και αυτό το θεωρητικό στις μέρες μας συνταγματικό δικαίωμα για εργασία, σαν ελάχιστη διέξοδος προσπάθειας επιβίωσης. Για ποια διάσωση όμως μιλάμε όταν ο Λαός μας αποτελείται από νεκρούς και πένητες;


Ζήσαμε την επιτυχία της ιδιωτικοποίησης των «κερδών» σε αυτή τη χώρα, βλέποντας κάποιους να πλουτίζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι προκλητικά άδικο όμως να επιτραπεί η κοινωνικοποίηση των «ζημιών».


Καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ να πάρουν σαφή θέση η οποία θα τα δεσμεύει πολιτικά και προγραμματικά. Καλούμε όλους τους βουλευτές, έναν – έναν, να καταψηφίσουν τις άδικες και αντισυνταγματικές διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου, πριν να είναι αργά. Η οικογένεια των στρατιωτικών, ενεργών και αποστράτων, είναι πολύ μεγάλη και ευτυχώς πλέον έχει μνήμη ελέφαντα..... Μνήμη που θα την αναζητήσει την στιγμή που θα μιλήσει πλέον ο ‘κυρίαρχος λαός’ για τον οποίον τώρα κόπτεται η κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται. Και τότε θα τύχουν της ανάλογης αναγνώρισης οι αυτόκλητοι ψευδοσωτήρες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ