Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναζητείται λύση για ναυπηγεία-υποβρύχια.Συνάντηση Αβραμοπουλου-Σάφα

26.01.2012 | 14:53


Τετ α τετ Αβραμόπουλου με τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ι.Σάφα,για το σήριαλ των υποβρυχίων,των ναυπηγείων και των πληρωμών.Όχι τίτλοι τέλους δεν υπάρχουν. Από του πλευρά του ΥΕΘΑ διαρρέουν ότι γίνεται επαναδιαπραγμάτευση ώστε η εξέλιξη του έργου των ναυπηγειων να συνδεθεί με τις πληρωμές.Όσο διαρκεί αυτή η επαναδιαπραγμάτευση πληρωμές δεν θα γίνουν.Και όταν αποφασιστούν πληρωμές θα πρέπει να έχουν την εγκριση της επιτροπής Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής. Το θέμα “καίει” και δεν θέλει να το αγγίξει κανείς εύκολα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργηθούν δύο επιτροπές που θα ξαναδιαπραγματευτούν. Αδιέξοδο συνεχιζόμενο δηλαδή.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον Πρόεδρο της PrinInvest Group, κ. Ισκαντάρ Σάφφα, μετά από αίτημά του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Δημήτρης Γεωργιόπουλος.
Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Αβραμόπουλος έθεσε τις θέσεις και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως αυτές παρουσιάσθηκαν και αποφασίσθηκαν στη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με το θέμα της κατασκευής και παράδοσης των 4 Υποβρυχίων, που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και των 2 Υποβρυχίων, η κατασκευή των οποίων, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Ο κ. Σάφφα, παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τις θέσεις του σε σχέση με τις υφιστάμενες συμβάσεις για τα Υποβρύχια.
Αποφασίσθηκε να ανατεθεί σε Επιτροπές Ειδικών των δύο πλευρών, η επεξεργασία των θεμάτων που έχουν ανακύψει στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, που θα διασφαλίζει την άμεση παράδοση των Υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό, θα κατοχυρώνει την προοπτική και τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων, επ’ ωφελεία των εθνικών συμφερόντων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ