Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανεξέλεγκτο το κύμα προσφύγων από Συρία προς Τουρκία.

11.06.2011 | 15:15
Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία έφτασαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Τουρκία, ανεβάζοντας σε περίπου 4.300 το συνολικό αριθμό των σύρων προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς στη νότια Τουρκία, στη μεθόριο με τη Συρία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

   

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει χθες στη δημοσιότητα το Ανατολή έκανε λόγο για περισσότερους από 3.000 σύρους πρόσφυγες.

    Αυτοί φιλοξενούνται σε τρεις μεγάλους καταυλισμούς με σκηνές στην επαρχία Χατάι.

   

Ο τουρκικός Ερυθρός Σταυρός άρχισε εξάλλου να στήνει δύο ακόμη καταυλισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν αντίστοιχα 4.000 και 5.000 ανθρώπους.

   

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαλίτ Τσεβίκ δήλωσε σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην περιοχή ότι "η Τουρκία κάνει τα πάντα για να υποδεχθεί τους σύρους πρόσφυγες", αλλά δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των προσφύγων που θα χρειαστεί να φιλοξενήσει η χώρα του τις προσεχείς ημέρες.

   

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αυτούς έχουν φύγει από την πόλη Τζισρ αλ Σουγούρ, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Στην πόλη αυτή οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις.

   

Χθες ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση κοντά στην πόλη αυτή, σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση, η οποία κατηγόρησε "ένοπλες ομάδες" για τη "διάπραξη ωμοτήτων" στην πόλη.

   

Εξάλλου σήμερα ο συριακός στρατός βρίσκεται προ των πυλών της πόλης Τζισρ αλ Σουγούρ, δήλωσαν κάτοικοι και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

   

"Υπάρχει μεγάλη ένταση στην περιοχή αυτή. Οι συριακές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις στις εισόδους της Τζισρ αλ Σουγούρ, δεν μπήκαν στην πόλη", προσέθεσε ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος επικαλείται κατοίκους της πόλης.

   

"Άνθρωποι φεύγουν προς τα σύνορα με την Τουρκία, που βρίσκονται κοντά. Περίπου 4.000 ως 5.000 άνθρωποι θέλουν να φύγουν στην Τουρκία" για να γλιτώσουν από τη βία στην περιοχή τους, κατέληξε ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ