Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχεί πολύ η Άγκυρα για τη Συρία.

28.03.2011 | 16:22
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δεν του έδωσε "αρνητική απάντηση" όταν του ζήτησε να ακούσει το λαό του, σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν τις τρεις τελευταίες ημέρες.

   


Ο Ερντογάν, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στο Ιράκ, δήλωσε ότι πρότεινε στον Άσαντ να ανταποκριθεί σε ορισμένα από τα αιτήματα των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στη Συρία.

   


"Είπαν ότι εργάζονται για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ώστε να ανταποκριθούν σε αιτήματα. Μας είπαν ότι εργάζονται σε ό,τι αφορά το θέμα των πολιτικών κομμάτων... ελπίζουμε ότι αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν και δεν θα μείνουν υποσχέσεις", δήλωσε ο Ερντογάν. 

   


"Δεν λάβαμε αρνητική απάντηση όταν καλέσαμε τον κ. Άσαντ να ακούσει τη φωνή του λαού. Ελπίζω ότι θα κάνει την ανακοίνωση σήμερα ή αύριο", πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός. 

   


Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν φανεί επιφυλακτικοί όσον αφορά το σχολιασμό των γεγονότων στη Συρία. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί αφότου ανέλαβε την εξουσία το κόμμα AKP του Ερντογάν, ενώ η παλιά φιλία της Τουρκίας με το Ισραήλ έχει χαλάσει.

   


"Είναι αδύνατο για μας να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στα γεγονότα αυτά, έχουμε σύνορα μήκους 800 χλμ. με τη Συρία", δήλωσε ο Ερντογάν.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ