Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχίες και γκρίνιες για τη Θράκη

23.10.2010 | 18:13
Η αποχώρηση δύο μειονοτικών υποψηφίων από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ,στη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,λίγες ημέρες μετά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στο onalert,”φούντωσαν” εκ νέου τις γκρίνιες στο κυβερνητικό στρατόπεδο,για τις επιλογές των υποψηφίων που έγιναν στη Θράκη. Η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη,κρίθηκε απαραίτητη, καθώς οι πληροφορίες που φθάνουν στην Αθήνα από την ακριτική περιοχή ,λένε ότι “τα πράγματα δεν πάνε καλά”.
Η γκρίνια οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ το κυβερνών κόμμα επέλεξε να ακολουθήσει κατά γράμμα τις επιθυμίες της μειονότητας,βρίσκεται αντιμέτωπο με δύο “ανεξάρτητους” συνδυασμούς μουσουλμάνων που εμφανίζονται να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των “τούρκων” της Θράκης. Στο συνδυασμό της Κομοτηνής μάλιστα επικεφαλής είναι η γοητευτική Σιμπέλ Μουσταφάογλου,την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χρίσει υποψήφια ευρωβουλευτή.
Οι δύο μειονοτικοί υποψήφιοι που αποχώρησαν από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή τους αναφέρουν:
Εμείς οι Τζελαλετίν Ντουλκγέρ, Ιρφάν Χατζιγγενέ και Χουσείν Σεντάτογλου που ήμασταν υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να μην πάρουμε μέρος στις εκλογές.
 Τα τελευταία χρόνια παρά την στήριξη που έδωσε ο μειονοτικός ψηφοφόρος με όλη του τη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ,  η μη σοβαρή στάση των κομματικών αξιωματούχων του κόμματος στο θέμα της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων της μειονότητας, καθώς και το ότι ούτε καν τα βάζουνε στο προεκλογικό πρόγραμμα τους, υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Έναντι αυτής της κατάστασης αντί της λάθους κατεύθυνσης προς την καρέκλα και τη δόξα, θεωρήσαμε σωστό να μην συμμετάσχουμε στις εκλογές.  Η τελευταία απόφαση ανήκει στον άγιο λαό μας”.
Κατά τ’ άλλα τα όσα είπε στο onalert ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και για πολλά χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης,προκάλεσαν μεγάλο ζήτημα στη Ξάνθη και υπήρξαν σκέψεις ακόμη και για διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ. Επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις .Μια τέτοια απόφαση πιθανότατα θα έριχνε λάδι στη φωτιά.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ