Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική η θέση των Γερμανών για τις αποζημιώσεις, απαντά ο Μ.Γλέζος

01.04.2012 | 20:19
    «Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε δημοσιογραφική ερώτηση, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος σε απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας για τις γερμανικές επανορθώσεις.

    Οπως υπογραμμίζει ο ίδιος, η απάντηση είναι:
  
   «Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 31/2 δις δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δις ευρώ.

   » Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

    »Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.

    »Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Γερμανία προς Ελλάδα:"Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ