Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντί επετειακού άρθρου...

30.10.2010 | 19:06


Του Σάββα Καλεντερίδη- www.infognomonpolitics.gr

Είμαι από αυτούς που έλεγα και έγραφα ότι η Ελλάδα ως κράτος και εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας, ως ελληνική κοινωνία, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να διαχειριστούμε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης με τρόπο που να υπηρετούμε τις πανανθρώπινες αξίες και όσα επιβάλλει η ιστορία του Ελληνισμού, που για αιώνες και χιλιετίες συμβίωσε δημιουργικά με αλλόφυλλους σε αλλόξενους τόπους, φροντίζοντας ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε την πολιτισμική μας ταυτότητα και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα θωράκισης της χώρας μας από κινδύνους εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας, που μπορεί να προέλθουν από ακατάσχετη και εντελώς ανεξέλεγκτη εισροή-εισβολή μεταναστών στην Ελλάδα.
Όλα αυτά τα χρόνια, ανεκδιήγητοι πολιτικοί που προΐσταντο στα Υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, λες και εξυπηρετούσαν κάποιο σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας, έκαναν ό,τι ακριβώς έπρεπε για να λάβει το ζήτημα αυτό χαρακτήρα εθνικής συμφοράς, αφού από τη μια πλευρά ο αριθμός των μεταναστών κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον κοινωνικό ιστό και από την άλλη, εγκάθετοι σκοτεινών κύκλων διαλύουν την εθνική μας παιδεία, που ήταν ίσως ο μόνος τρόπος που θα συνέβαλλε καθοριστικά στην κοινωνικο-πολιτισμική ενσωμάτωση τουλάχιστον των παιδιών των εκατομμυρίων μεταναστών που εισέβαλαν στη χώρα μας. Ήταν δεν τόση η σπουδή των κύκλων αυτών να δηλώσουν την ευπείθειά τους προς αυτά τα σκοτεινά κέντρα, που θεώρησαν σκόπιμο να αφαιρέσουν το χαρακτηρισμό ΕΘΝΙΚΗΣ από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να δούμε αντιδράσεις από την αποχαυνωμένη ελληνική κοινωνία και από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, που καταστρέφει μεθοδικά τη χώρα που έχτισαν οι πρόγονοί μας με αγώνες και πολύ αίμα, όπως το 1940, στα βουνά της Ηπείρου. (Αλήθεια, μπορεί να μας πει κανείς για ποιο λόγο αφαίρεσαν την λέξη ΕΘΝΙΚΗ από το Υπουργείο Παιδείας; Έναν λόγο και αν αυτό συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, όταν ζητούσε την ψήφο του ελληνικού λαού;)
Σήμερα η κατάσταση έχει λάβει το χαρακτήρα εθνικής συμφοράς, αφού ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε ζούγκλα, όπου δεν ισχύει ο νόμος του κράτους, αλλά ισχύει ο νόμος του ισχυροτέρου ή για την ακρίβεια αυτού που κρατάει στα χέρια του την ηρωίνη, το όπλο ή το μαχαίρι.
Από την άλλη πλευρά, όλοι εκείνοι που με τις πολιτικές τους ξεθεμελίωσαν την κοινωνία και έπληξαν τα συμφέροντα της Πατρίδας, επιβαίνοντας στην κάλαμο του ψευδοπροοδευτισμού, που εξέθρεψε την κενότητα και το μηδενισμό και έθρεψε -στην κυριολεξία- μια ολόκληρη γενιά στην Ελλάδα, δεν δείχνουν να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που και οι ίδιοι συνέβαλλαν να προκληθεί στην Πατρίδα, συνεχίζουν να περιφέρουν τα πολιτικά τους πτώματα από τηλεόραση σε τηλεόραση και από γειτονιά σε γειτονιά, λες και κάποια δύναμη τους υποχρεώνει να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό και εξ αντικειμένου προδοτικό τους έργο.
Όμως, φαίνεται ότι η αποχαυνωμένη ελληνική κοινωνία, συνένοχη σε κάποιο βαθμό με όλους αυτούς, που με όπλο το λαϊκισμό της πέταξαν ψίχουλα για να την εξαγοράσουν και έτσι να διευκολύνουν το καταστροφικό τους έργο, άρχισε να ξυπνάει. Όσα συνέβησαν στην επίσκεψη του κ. Αλαβάνου στον Άγιο Παντελεήμονα, σύμφωνα με αυτά που έχουμε διαβάσει από άρθρα και ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευτεί και με βάση τις κραυγές αγωνίας των κατοίκων της περιοχής, είναι η αρχή και η πιο ήπια εκδοχή όλων εκείνων που θα ακολουθήσουν. Και επιτέλους, όλοι αυτοί ας αφήσουν την καραμέλα περί ακροδεξιών, τους κράζει η ελληνική κοινωνία και είναι ηλίου φαεινότερον ότι θα ακολουθήσουν χειρότερα. Τόσο πολύ έχουν αποξενωθεί από την ελληνική κοινωνία; Τόσο κακό τους έκαναν οι παχυλές επιχορηγήσεις των κομμάτων τους από των κρατικό κορβανά;
Καλό είναι επιτέλους όλοι μας να ακούσουμε τις κραυγές απόγνωσης της κοινωνίας και -τουλάχιστον όσοι δεν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία- ας κάνουμε μια ειλικρινή αυτοκριτική, για να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από αυτή τη δύσμοιρη χώρα.
Ας διαβάσουμε με προσοχή όσα μας γράφει η κ. Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ από τα Πατήσια και ας πάψουμε επιτέλους να ερμηνεύουμε τη σκληρή πραγματικότητα με βάση τις προκαταλήψεις που μας διακατέχουν, προκαταλήψεις που συνέτειναν στην ηθική και πολιτική παρακμή και επέτρεψαν στους πολιτικούς δρώντες να καταστρέψουν τη χώρα.
Για όλους εκείνους που με τις προκαταλήψεις και τις υπερβολές τους περί εθνικισμού, ξενοφοβίας, ρατσισμού κλπ αποπροσανατόλισαν την κοινωνία και τους ίδιους τους εαυτούς τους και συνέτειναν στη δημιουργία αυτής της τραγικής κατάστασης, που στην αρχή έγινε ελκυστική αλλά τελικά στρέφεται και εναντίον των ίδιων των δύστυχων μεταναστών, που από κάποιους ξεγελάστηκαν και προσκλήθηκαν να εγκαταλείψουν την Πατρίδα τους και να έλθουν στην Ελλάδα, όλοι αυτοί λοιπόν, όλοι εμείς, οι πολίτες της Ελλάδος, επαναξιολογώντας τη στάση μας, καλό είναι να εμβαθύνουμε σε αυτό που λέει ο λαός μας: Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε.
Και νομίζουμε ότι είναι καιρός να κάνουμε πράξη και ένα άλλο σύνθημα που κυκλοφορεί στην αγορά: Πάρτο αλλοιώς
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ