Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιπλοίαρχος ε.α επικεφαλής κυκλώματος απάτης

21.05.2012 | 13:32
Αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται ως επικεφαλής του πολυμελούς κυκλώματος που κατηγορείται για ιδιαίτερα μεγάλης αξίας απάτες, με θύματα πολίτες, αλλά και το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ο ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΝ ήταν αυτός που εντόπιζε τα υποψήφια θύματα και έπαιρνε ποσοστά επί του τζίρου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται για την υπόθεση που εξιχνιάστηκε από
την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέου Ψυχικού, τα "κέρδη" του συγκεκριμένου δικτύου απατεώνων, ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Ψυχικό έναν 28χρονο και μία 36χρονη ελληνικής υπηκοότητας, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος συνεργός τους.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δημοσίευαν αγγελίες σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια από τράπεζες και τα έπειθαν να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζαν άμεσα μετρητά. Στη συνέχεια, χρέωναν τις κάρτες με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.
Για να πετύχουν το σκοπό τους συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα που αγόραζαν με τις κάρτες.
Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ενώ προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με μεγάλα ποσά.
Από την παράνομη αυτή δραστηριότητά αποκόμισαν οφέλη 4.000.000 ευρώ τουλάχιστον, τα οποία κατέθεταν σε Τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 15.400 ευρώ, παραστατικά διαφόρων τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ, επτά σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών και ένα πολυτελές Ι.Χ. αυτοκινητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ