Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αόρατοι θα γίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες χάρη στη νέα φόρμα που θα προμηθευτεί ο Στρατός τους

01.03.2011 | 12:06
Οι μηχανικοί της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας κατασκεύασαν ύστερα από έρευνες πολλών ετών, τη νέα φόρμα με τον κωδικό “Ασήμι”. Πρόκειται για ρούχο που θα προμηθεύσουν τον στρατό τους, το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό από τις θερμικές κάμερες, τις διόπτρες, από ραντάρ και δορυφόρους. Ήδη ειδικές μονάδες στην Νοτιανατολική Τουρκία, έχουν προμηθευθεί τις φόρμες - φάντασμα.
 
Οι φόρμες αυτές θα χρησιμοποιούνται στις νυχτερινές επιχειρήσεις του στρατού που έχουν παραχθεί από ασήμι καθαρότητας 99,9%, δεν εντοπίζονται από την χρησιμοποίηση θερμικής κάμερας και από τις διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης του εχθρού. Με αυτή την τεχνολογία διπλασιάζονται οι πιθανότητες επιτυχίας των νυχτερινών επιχειρήσεων. Το ασημένιο ύφασμα χρησιμοποιείται και για πολιτική χρήση, για προφύλαξη από τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας.

 
Η φίρμα Οζτέκ που παράγει το αόρατο ύφασμα, εργάζεται επί 8 χρόνια και πάνω σε ένα άλλο σχέδιο. Πρόκειται για το σχέδιο ¨Δίχτυ απόκρυψης¨ που σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Χατζέτεπε στοχεύει στο να καθιστά αόρατα και τα αντικείμενα. Το ¨Δίχτυ απόκρυψης¨ αλλάζοντας το σχήμα των αντικειμένων πετυχαίνει να ξεγελάσει το μάτι. Για παράδειγμα ένα άρμα φαίνεται σαν δέντρο. Τα στρατιωτικά οχήματα δεν μπορούνε να εντοπιστούνε από τα ραντάρ. Η τεχνολογία αυτή που ονομάζεται καμουφλάζ Multispektral και χρησιμοποιείται στους στρατούς των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

 
ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr
ΠΗΓΗ: εφημερίδα RADIKAL

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ