Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαγόρευση του αλκοόλ στο Αφγιονκαράχισαρ ξεσηκώνει στην Τουρκία.

27.04.2012 | 16:17
      ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

       Μεγάλες συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία, η απαγόρευση στην κατανάλωση του αλκοόλ που έχει θέσει η νομαρχία της πόλης Αφγιονκαράχισαρ. Οι Κεμαλιστές, κατηγορούν την κυβέρνηση, πως « η Τουρκία αντί να μεταμορφωθεί σε Ευρωπαϊκή χώρα γίνεται όλο και περισσότερο Ιράν.» όπως αναφέρει η εφημερίδα “Sözcü

     Με απόφαση του νομάρχη της πόλης, δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση του αλκοόλ σε πάρκα, σε αλάνες, σε δρόμους ακόμη και σε κήπους!. Σύμφωνα με τον νομάρχη Ιρφάν Κανλίογλου, η απαγόρευση θα ισχύει και σε εστιατόρια  στα οποία βρίσκονται κοντά σε σταθμούς λεωφορείων, σε οικοδομές , σε εμπορικά κέντρα, σε μουσεία, σε θρησκευτικούς χώρους». Δηλαδή η κατανάλωση αλκοόλ πρακτικά απαγορεύεται σε όλη την πόλη ,εκτός από τα σπίτια!

     Στην Τουρκία, οι Κεμαλιστές κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν, πως προσπαθεί να φέρει στη χώρα τους κανόνες του Ισλάμ, που ανάμεσα σε αυτούς είναι και η απαγόρευση του αλκοόλ. Ο υπουργός υγείας Ρετζέπ Άκνταγ, αναφέρει συχνά πως « η Τουρκία πρέπει να καταπολεμήσει το αλκοόλ, όπως έχει κάνει ήδη με το κάπνισμα»

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ