Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση "Πασάδων" στον Ερντογάν

25.11.2010 | 17:49
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Η κόντρα των τούρκων στρατηγών με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλά κρατεί.

Δεν άργησαν να απαντήσουν οι «πασάδες», εικοσιτέσσερις ώρες μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, να αποστρατεύσει τρεις ανώτατους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, χωρίς την έγκριση του Γενικού Επιτελείου στρατού. Οι τρεις αξιωματικοί κατηγορούνται για συμμετοχή στο σχέδιο «Βαριοπούλα», που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Στην μακροσκελή ανακοίνωση της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που αποτελείται από εικοσιένα άρθρα, γίνεται η επεξήγηση της διαδικασίας ερευνών και δίκης των αξιωματικών. Στην ανακοίνωση φαίνεται η κάθετη διαφορά απόψεων, που έχουν οι στρατηγοί με την κυβέρνηση Ερντογάν. Το Γενικό Επιτελείο εξηγεί ότι ενώ έχει κρίνει ότι δεν υπάρχουν λόγοι για να μην προαχθούν οι αξιωματικοί και ενημέρωνε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Άμυνας ζητούσε τα απαραίτητα έγγραφα των αξιωματικών για να συνταξιοδοτηθούν!

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «συνεχίζεται η διαδικασία της δίκης και γι’αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε τη κοινή γνώμη», δείχνοντας ότι δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση από κάποιo δικαστήριο.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ