Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση Σόιμπλε στις επικρίσεις Παπούλια: «Ισως ο Πρόεδρος παράκουσε...»

19.02.2012 | 12:42
    «Αμυντική» η στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις επικρίσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τον κατηγόρησε οργισμένος ότι προσβάλλει την Ελλάδα.

   «Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. 'Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι» είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    Πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ «και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα».

    Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια αλλά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει «επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών».

    Βεβαίως, είναι ο... ίδιος Σόιμπλε, ο οποίος δύο φορές την εβδομάδα που πέρασε αποκάλεσε την Ελλάδα «λάκκο χωρίς πάτο», προκαλώντας οργή στην Αθήνα και τροφοδοτώντας την υπόθεση ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να αναγκάσουν τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, υπολογίζοντας εκ τους ασφαλούς ότι αυτό δεν θέτει πλέον σε κίνδυνο να καταστραφεί το ευρώ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ