Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Απειλές Αλ Κάϊντα για τον Αχματινετζάντ

12.10.2010 | 19:52
H «AL QAEDA» απειλεί για την επικείμενη επίσκεψη του AHMADINEJAD στο Λίβανο. Έκκληση στους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί .Πηγές της ιστοσελίδας «DEBKAFILE» αναφέρουν ότι αυξάνονται οι εσωτερικές εντάσεις στο Λίβανο, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Ιρανού Προέδρου, M. AHMADINEJAD και της συνάντησης του, στις 14/10/10, με τον ηγέτη της «HΕZBΟLLAH», H. NASRALLAH, από ένοπλη οργάνωση που σχετίζεται με την «AL QAEDA».
«Ολόκληρος ο Λίβανος θα σειστεί, αν εμφανιστεί ο AHMADINEJAD. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτραπεί αυτή η συνωμοσία», ανακοίνωσε η οργάνωση «ABDULLAH AZZAM». Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει ονομαστεί έτσι από τον Παλαιστίνιο μέντορα του OSAMA BIN LADEN
Η αμερικανική Πρεσβεία στο Βηρυτό έχει προειδοποιήσει τους Αμερικανούς «να βρίσκονται σε εγρήγορση, να παρακολουθούν ειδήσεις, να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και να ελέγχουν την ασφάλεια των προορισμών τους».
Σύμφωνα με πηγές της «DEBKAFILE» από τον τομέα των Πληροφοριών, η προειδοποίηση αυτή φαίνεται να αφορά στο Διεθνές Α/Δ της Βηρυτού, του οποίου τον έλεγχο έχουν παραστρατιωτικοί της «HΕZBΟLLAH», στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε γνωστά εστιατόρια.
Επίσης, ο Λιβανέζος Πρωθυπουργός, SAAD HARIRI επισκέφθηκε, αιφνιδίως, το Κάιρο, και συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου, AMR MUSSA. Πηγές, όμως, της ιστοσελίδας αποκαλύπτουν ότι συναντήθηκε και με τον Επικεφαλής των αιγυπτιακών Μυστικών Υπηρεσιών, Στγο
OMAR SULEIMAN.
Κατά τη διάρκεια της απουσίας του HARIRI, ο εκπρόσωπος του NASRALLAH, Σεΐχης NAIM QASSEM, σε δήλωσή του χαρακτήρισε επιτυχή την επίσκεψη AHMADINEJAD, πριν αυτή πραγματοποιηθεί.
Ωστόσο, την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται όλοι οι Λιβανέζοι. Μια σουνιτική ισλαμική οργάνωση στην Τρίπολη του Β. Λιβάνου, ανάρτησε πανό με το σύνθημα: «Δεν είσαι ευπρόσδεκτος στο Λίβανο».
Πηγές της «DEBKAFILE», από τον τομέα της αντιτρομοκρατίας, αναφέρουν ότι δίδεται βάση στις απειλές των «Ταξιαρχιών ABDULLAH AZZAM», λόγω της προηγούμενης δράσης τους.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ