Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aπειλές Ερντογάν προς τη Συρία. "Θα κάνουμε τα πάντα να ανατρέψουμε τον Άσαντ"

26.06.2012 | 12:28
  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε τις απειλές εναντίον του καθεστώτος Άσαντ ως αντίποινα για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

 «Η Τουρκία χρησιμοποιώντας τα διεθνή δικαιώματα της θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες τις οποίες θα καθορίσει η ίδια το χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο Δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς αντίκρισμα. Oι Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν αλλάξει δόγμα. οτιδήποτε πλησιάζει στα σύνορα μας θα αντιμετωπίζεται ως εχθρικό » δήλωσε ο Ερντογάν.

«Εμείς θα στηρίξουμε ξεκάθαρα την αντιπολίτευση στην Συρία μέχρι να φύγουν οι δικτάτορες».

  Πάντως ο τούρκος πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως το τουρκικό αεροσκάφος «παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας κατά λάθος και έφυγε αμέσως αλλά καταρρίφθηκε στον διεθνή εναέριο χώρο.» δήλωσε ο Ερντογάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως το αεροσκάφος έκανε πτήση για να δοκιμαστούν τα ραντάρ.

  « Το αεροσκάφος μας καταρρίφθηκε από τη Συρία εσκεμμένα, και η στάση της Δαμασκού αμέσως μετά την πτώση του RF-4 αποδεικνύει αυτό. Εδώ επιτέθηκαν στο αεροσκάφος μας τύπου Casa » ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός.

   Η ομιλία του Ερντογάν δεν θύμιζε κάποιον τούρκο πρωθυπουργό αλλά έναν Οθωμανό αυτοκράτορα. « Η ασφάλεια της Δαμασκού εξαρτάται από την Ανατολή και η ασφάλεια της Ανατολής εξαρτάται από την Δαμασκό». Ο τούρκος πρωθυπουργός με δηλώσεις του όπως « η ιστορία αυτού του έθνους δεν ξεκίνησε το 1923 αλλά είμαστε παιδιά μιας μεγάλης αυτοκρατορίας» δείχνει πως βλέπει τον εαυτό του και τη χώρα του.

    Όμως η ομιλία του Ερντογάν, ήταν πολύ πιο ήπια από ότι αναμένονταν. Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως δεν έχει στόχο να έχει ένοπλη σύγκρουση με τη Συρία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ