Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτες καταγγελίες από τους Έλληνες της Λιβύης: “Η πατρίδα, μας έχει αφήσει μόνους”

24.02.2011 | 08:53
Κράτος μπάχαλο. “Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στην πρεσβεία να μας ενημερώσουν τι πρέπει να κάνουμε.” - “Φτάσαμε μόνοι μας με κίνδυνο της ζωής μας μέχρι την Τρίπολη” - “Υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι στη μέση της ερήμου” -  Κραυγές αγωνίας από τους Έλληνες της Λιβύης
 
Την ώρα που πέντε ελληνικά πλοία έχουν μπει στον κόλπο της Βεγγάζης και τρία μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας ανάβουν μηχανές για να πετάξουν προς Τρίπολη και Σάμπχα οι συμπατριώτες μας που έχουν εγκλωβιστεί σε δεκάδες σημεία της χώρας που αιματοκυλίζεται δηλώνουν άγνοια για την επιχείρηση σωτηρίας και κυρίως καταγγέλλουν ότι ούτε στην ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη υπάρχει έστω ένας υπεύθυνος για να τους κατευθύνει.

Ο Γιώργος Μπούσουλας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Κάποια στιγμή απάντησε ένας παλαιστίνιος μεταφραστής που τους ενημέρωσε ότι σε λίγη ώρα θα έφευγε πλοίο από το λιμάνι της Τρίπολης.
Φτάνοντας όμως όπως ανέφερε ο κ. Μπούσουλας στο λιμάνι εκείνος και άλλοι 17 Έλληνες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο.

Παρόμοια και η περιγραφή του Παναγιώτη Κορυφίδη που μαζί με άλλους περίπου 20 Έλληνες και Κυπρίους βρισκόταν εγκλωβισμένος σε εργοτάξιο στη μέση της ερήμου.
Με μέσα της εταιρείας, λέει, φύγαμε από τη ζώνη του κινδύνου. Δεν γνωρίζουμε τίποτε για αποστολή σωτηρίας. Η εταιρεία φροντίζει για τη στέγασή μας σε ασφαλές μέρος.

Από τη Σύρτη η Τρίπολη είναι 500 χιλιόμετρα και μας λένε να πάμε με ταξί λέει ο κ. Δημήτρης που επίσης καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή επικοινωνία με την πρεσβεία.
Όλα αυτά την ώρα που όπως περιγράφουν υπάρχουν Έλληνες διάσπαρτοι σε δεκάδες σημεία της χώρας μέσα στη μέση της ερήμου όπου επικρατούν θύελλες και η μετακίνησή τους είναι έως αδύνατη.

Την ίδια ώρα τρία C130 αναχωρούν στις εννιά για τις δύο πόλεις της Λιβύης και αναρωτιέται κανείς ποιους θα παραλάβουν και με ποιο σχέδιο...
Ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δόλλης που μεταβαίνει και ο ίδιος στη Λιβύη με τα C130 Π.Α. δήλωσε πως δεν γνώριζε κάτι για τις καταγγελίες αυτές περιγράφοντας ωστόσο ότι τα αεροσκάφη πάνε όπου υπάρχει αεροδρόμιο που είναι βέβαιο ότι λειτουργεί.

Μίλησε για υπεράνθρωπες προσπάθειες να ενημερωθεί ο κόσμος, ωστόσο ο ένας μετά τον άλλο οι συμπατριώτες μας είτε δηλώνουν άγνοια για την επιχείρηση σωτηρίας, είτε καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία για να ενημερωθούν.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, έχουν ελλιμενισθεί στο λιμάνι της Βεγγάζης για να παραλάβουν Έλληνες και άλλους ξένους πολίτες και αναμένεται να αναχωρήσουν το βράδυ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ