Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Από πότε δημοσιογράφοι καθορίζουν την ενημέρωση του ΥΕΘΑ; Ένα πραγματικό γεγονός.

16.05.2011 | 09:34
Κάποιοι δημοσιογράφοι ,είναι προφανές -για να χρησιμοποιήσουμε μια αγαπημένη έκφραση του κ.Βενιζέλου- έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους και την αποστολή τους! Ειδικά στον χώρο του ΥΕΘΑ , η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε λογική ,θυμίζοντας εποχές ΥΕΝΕΔ και συνταγματάρχη Βαρτάνη.Μόνο που τώρα οι “συνταγματάρχες” δεν φοράνε στολή!

Αν τα ξέρουμε καλά ,δουλειά των δημοσιογράφων είναι να ενημερώνουν τους πολίτες ,να σχολιάζουν και κυρίως -λέμε τώρα και καμία…παρόλα- να ελέγχουν την εξουσία. Δεν περιλαμβάνεται στην αποστολή που με πολύ αλαζονεία όποτε τους συμφέρει την …βαφτίζουν λειτούργημα να επιβάλουν στο ΥΕΘΑ -αλλά και οπουδήποτε αλλού- πότε και για ποιο ΜΜΕ θα εκδώσει ανακοίνωση για θέματα της αρμοδιότητάς του. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία. Λέγεται παραγοντισμός και είναι μια μορφή συνεργασίας εξουσιών που έχει ενδιαφέρον να ερευνηθεί.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά με βάση συγκεκριμένα γεγονότα που δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνονται στον ευαίσθητο κατά τ΄ άλλα χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ ,μετέδωσε μία είδηση στο βραδυνό του δελτίο. Η οποία επί λέξη ήταν η εξής:

“Ένα ολόκληρο άρμα μάχης έβαλαν στο μάτι δύο αθίγγανοι στην Κω, που ήθελαν να το ανακυκλώσουν για να πάρουν χρήματα.

 
Το παροπλισμένο Μ24 χρησιμοποιούσε ο στρατός ως στόχο στο πεδίο βολής, στο Μαστιχάρι και οι δράστες πήγαν και έκοψαν με οξυγόνο ένα κομμάτι βάρους ενός τόνου, το φόρτωσαν σ'ένα φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν.
 
Οι στρατιωτικοί ενημέρωσαν την αστυνομία, που αμέσως υποπτεύθηκε τους αθιγγάνους, καθώς είναι γνωστή η "αγάπη" τους στην ανακύκλωση. Το τμήμα τού άρματος βρέθηκε και οι δύο δράστες συνελήφθησαν”.

Σιγά το θέμα θα πείτε και θα ΄χετε απόλυτο δίκιο. Κι όμως γι΄ αυτό το θέμα που έτυχε να έχει ο ΑΝΤΕΝΝΑ -πιθανόν να το είχαν κι άλλοι και να μην το μετέδωσαν- υπήρξε ολόκληρη φασαρία στο ΥΕΘΑ ,μέσα στη νύχτα! Από συγκεκριμένα ΜΜΕ ,σχεδόν απαιτήθηκε -ή μήπως πράγματι απαιτήθηκε- να εκδώσει το ΓΕΣ (!!!) ανακοίνωση για το θέμα. Από το ΥΕΘΑ ,αμέσως συμφώνησαν και έδωσαν εντολή να βγει η ανακοίνωση! Μόνο που δεν είχαν τι να γράψουν! Γιατί η είδηση από τη πρώτη λέξη έως τη τελευταία τελεία είναι απολύτως σωστή! Έτσι μετά από πολύ σκέψη επιλέχτηκε η λύση να σταλεί ανακοίνωση -ενημέρωση μόνο στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Αλλά πάλι τι να του έγραφαν; Ότι έχει κάνει λάθος που;

Το πιο ωραίο; Όλα αυτά χωρίς να έχουν δει και ακούσει ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΕΙΔΗΣΗ! Κι όταν τελικά ενημερώθηκαν …στριμώχτηκαν ακόμη περισσότερο. Όμως η εντολή έπρεπε να εκτελεστεί. Κι έτσι μετά από πολύ προσπάθεια βρέθηκε ένα …ψεγάδι. Στο “τίτλο” της είδησης αναφερόταν ότι “δυο αθίγγανοι έβαλαν στο μάτι ΟΛΟΚΛΗΡΟ άρμα μάχης”!!!

Μ΄ αυτά ασχολείται το ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ,την ίδια στιγμή που τα προβλήματα στο χώρο ευθύνης τους είναι ανυπέρβλητα.Αλλά ποιος νοιάζεται γι΄ αυτά όταν “τα ΄χουμε καλά με τους σωστούς ανθρώπους”.

Μ΄ αυτά ασχολούνται και κάποιοι δημοσιογράφοι και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος γελάει μαζί τους και τους χλευάζει.Το αστείο είναι ότι πρόκειται και για κάποιους που εμφανίζονται κριτές των πάντων με μια αφ΄ υψηλού θεώρηση των πραγμάτων.

Υ.Γ 1: Υπάρχει μια λύση για να έχει το κεφάλι του ήσυχο το ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ. Να απαιτήσει από τις τηλεοράσεις που δεν είναι λογικής ΥΕΝΕΔ, να του στέλνουν τα θεματολόγια και τα “σπηκάζ” των συνακτών τους. Κι ότι δεν έχουν οι όποιες ΥΕΝΕΔ, να τους το στέλνει! 

Υ.Γ 2:Δεν είδαμε την ίδια "ευαισθησία"  σε άλλα πολύ σοβαρά θέματα. Η τακτική "κάνουμε το παγώνι" σ΄ ότι δεν μας συμφέρει δεν θα συνεχιστεί. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ