Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Από τα 1300 ευρώ και πάνω μείον 12% στους μισθούς των στρατιωτικών".Τελευταία γραμμή άμυνας

02.07.2012 | 00:01


Ο “πόλεμος” του 12% βρίσκεται σε εξέλιξη.Το ενδεχόμενο νέας μείωσης των εισοδημάτων των στρατιωτικών είναι υπαρκτό -δεδομένο λένε κάποιοι- και όλοι αναρωτιούνται αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί η νέα περικοπή που θα είναι πραγματικά “χαριστική βολή” για τις ΕΔ.

Ο νέος ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος έχει συζητήσει το θέμα με τη στρατιωτική ηγεσία και όλοι μαζί έχουν καταλήξει σε μία τελευταία “γραμμή άμυνας” ,αν η περικοπή του 12% δεν μπορεί να σβηστεί από τη λίστα των τροϊκανών που σήμερα φθάνουν στην Αθήνα.

•Η πρόταση είναι να μπει “πλαφόν" μέχρι τους μισθούς 1300 ευρώ και να μην υπάρξει καμία περικοπή σ΄ όσους λαμβάνουν μισθούς μικρότερους απ΄ αυτό το ποσό.

Ο Παναγιωτόπουλος έχει κατανοήσει ότι η μείωση του 12% σε προσωπικό που ήδη λαμβάνει 700 και 800 ευρώ μισθό θα είναι βόμβα στο ηθικό του και άρα θα έχει και συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ ,η οποία εξασφαλίζεται ακόμη με το “φιλότιμο και την καρτερικότητα” που επιδεικνύουν οι στρατιωτικοί.

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα υπάξουν επιπτώσεις αν τελικά περάσει ο παραλογισμός της νέας μείωσης;

Το σκεπτικό της τελευταίας αυτής προσπάθειας “στρογγυλέματος” του μέτρου δεν δημιουργεί βέβαια ψευδαισθήσεις.Το να χάσουν εισόδημα αξιωματικοί και στελέχη που πληρώνονται με 1300 ή 1500 ευρώ δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο,ειδικά για όσους -και είναι η συντριπτική πλειοψηφία- έχουν οικογένειες να συντηρήσουν.

Θα καταφέρει η ηγεσία του ΥΕΘΑ να επιβάλει έστω αυτό το “στρογγύλεμα”; Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.Αρκεί να ειπωθεί -κάποια στιγμή- ένα όχι στους κυρίους της τρόϊκας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ