Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20.12.2011 | 00:08

«Αποδεκτό» από το Ιράν το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία

«Αποδεκτό» χαρακτήρισε το Ιράν το σχέδιο επίλυσης της κρίσης στη Συρία, που επεξεργάστηκε ο Αραβικός Σύνδεσμος με στόχο να δοθεί τέλος στην αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αλάμ.

«Αποδεκτό» χαρακτήρισε το Ιράν το σχέδιο επίλυσης της κρίσης στη Συρία, που επεξεργάστηκε ο Αραβικός Σύνδεσμος με στόχο να δοθεί τέλος στην αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αλάμ. Διευκρίνισε πάντως ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αλλαγές στο σχέδιο.

Από την πλευρά του, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ), βασικό κίνημα της αντιπολίτευσης, κατηγόρησε σήμερα τη Δαμασκό ότι κάνει ελιγμούς αποδεχόμενη το αραβικό σχέδιο προκειμένου να αποτραπεί η παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην κρίση στη Συρία.

«Επιθυμούμε μία πιο σκληρή στάση από τον Αραβικό Σύνδεσμο που θα αποφεύγει τις παγίδες του καθεστώτος που ψεύδεται», τόνισε ο Μπουρχάν Γαλιούν, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου από την Τύνιδα. Κάλεσε παράλληλα τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ να υπερασπιστούν του Σύρους «δημιουργώντας ξεχωριστές και ασφαλείας περιοχές μέσα στη Συρία».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χιλιάδες οπαδοί του προέδρου Ασαντ διαδήλωσαν σήμερα στη Δαμασκό λίγο μετά την υπογραφή του σχεδίου.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ