Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Μυστική φυλακή της CIA στη Ρουμανία! Δείτε το βίντεο

08.12.2011 | 20:19
Mυστική φυλακή της CIA στη Ρουμανία, σε δημόσιο κτήριο στο Βουκουρέστι, αποκάλυψε έρευνα του Associated Press και του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ARD.

Βρισκόταν  στο υπόγειο δημόσιας υπηρεσίας που διαχειρίζεται εμπιστευτικές κρατικές πληροφορίες (ORNISS), κάτι που προσέφερε «εξαιρετική κάλυψη» παρότι βρισκόταν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εντός κατοικημένης περιοχής. Η λειτουργία της τοποθετείται στο 2003, μετά το λουκέτο σε άλλη μυστική φυλακή στη Πολωνία.

Στο υπόγειο βρίσκονταν έξι προκατασκευασμένα κελιά και οι κρατούμενοι μόνο σε ανθρώπινες συνθήκες στερούνταν την ελευθερία: δεν τους άφηναν να κοιμηθούν, τους ασκούσαν σωματική βία αν και –όπως αναφέρει το ρεπορτάζ– δεν υποβάλλονταν σε εικονικό πνιγμό. Μετά τις ανακρίσεις, πάντως, τούς φέρονταν καλύτερα, αναφέρει η δημοσιογραφική έρευνα των AP/ARD.

Εκεί φέρεται να κρατήθηκε ο Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ ένας από τους θεωρούμενους ως οργανωτές των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ο οποίος σήμερα είναι στο Γκουαντάναμο. Η CIA διατηρούσε φυλακές στη Ταϊλάνδη, τη Λιθουανία και τη Πολώνια, αλλά όλες αυτές έχουν πλέον κλείσει από το 2006, εν μέσω παγκόσμιας κατακραυγής για τα βασανιστήρια στους κρατούμενους, που ακολουθούσαν ως το 2009.

Η ύπαρξη μυστικών φυλακών της CIA στη Ρουμανία έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν, σε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2007, όμως η κυβέρνηση της χώρας το διέψευδε και μιλούσε για εικασίες. Μάλιστα, ο πρόεδρος Μπασέσκου έλεγε προ διμήνου ότι η χώρα του γνωρίζει τις επικρίσεις, αλλά όσα καταγγέλλονται δεν συνέβησαν!

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που αποκάλυψε το μυστικό σχέδιο των παράνομων μεταγωγών, ο ελβετός γερουσιαστής Ντικ Μαρτί, επισήμανε με δήλωση του το γεγονός της επιβεβαίωσης της φυλακής στη Ρουμανία. Πριν από πέντε χρόνια, είπε,  «είχαμε παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία ότι η CIA διατηρούσε μυστικά κέντρα κράτησης δήθεν υπόπτων για τρομοκρατία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένης της Ρουμανίας. Ύστερα από τις αποκαλύψεις του Τύπου, είμαστε πλέον βέβαιοι για το τι συνέβη στο Βουκουρέστι».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

CIA:"Ακόμη και πραξικόπημα μπορεί να γίνει στην Ελλάδα"!!!

Αναταραχή στην Ελλάδα προβλέπει η CIA

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ