Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόστρατοι εναντίον ΥΕΘΑ:"Δεν μπορείς να μοιράζεις δωρεάν στρατόπεδα"!

18.01.2011 | 04:38
Σκληρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσαν οι απόστρατοι. Η ΑΝΕΑΕΔ, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός της Μανώλης Σαρτζετάκης, κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας ότι μοιράζει χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα στρατόπεδα σε δήμους,την ίδια ώρα που το ΜΤΣ καταρέει. Δεν παραλείπει να αφήσει και αιχμές για την επιλογή του να ξεκινήσει τις παραχωρήσεις στρατοπέδων από την εκλογική του περιφέρεια τη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΝΕΑΕΔ υποστηρίζει ότι τα στρατόπεδα που παραχωρεί ο υπουργός Άμυνας είναι περιουσία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Όλη η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:

"Ενώ το ΜΤΣ καταρρέει και ο Υπουργός μειώνει μερίσματα και αυξάνει κρατήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών, την ίδια ώρα, ο ίδιος ετοιμάζεται να εκχωρήσει τα στρατόπεδα περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), ξεκινώντας από την εκλογική του περιφέρεια!!!!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψη του στο νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος στο νέο Δήμαρχο κ Μπουτάρη, είπε μεταξύ άλλων, όπως ακριβώς αναφέρεται στη σχετική Ανακοίνωση Τύπου του ΥΠ.ΕΘ.Α. «…το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο έργο της νέας δημοτικής αρχής, όχι μόνον στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα, μέσα στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο εφαρμόζουμε με όλους τους δήμους γιατί θέλουμε το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μέτρο που δεν είναι αναγκαία για τη στέγαση μονάδων, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, να βοηθήσουν ώστε να συγκροτηθούν τοπικά μοντέλα ανάπτυξης τα οποία να συμβάλουν στην υπέρβαση της κρίσης.»
Όπως είχαμε επισημάνει από τις 20-9-2010 (όταν με σφήνα στο νόμο περί Ιεραρχίας και Προαγωγών των Ε.Δ., τροποποιήθηκαν οι διαδικασίες παραχώρησης ακινήτων του Τ.Ε.Σ. και του Τ.ΕΘ.Α.), είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο και προκλητικό με ένα άρθρο λίγων γραμμών να υπάρχει πρόβλεψη για παραχώρηση ακινήτων άνευ ανταλλάγματος σε φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ (και ποιος ξέρει μετά που…;), τη στιγμή που υφίσταται θέμα κατάρρευσης των Μετοχικών Ταμείων των στρατιωτικών".

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ