Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αραβικός Σύνδεσμος: Νέα σύνοδος για τη Συρία. ΟΗΕ: τουλάχιστον 4.000 νεκροί

12.12.2011 | 10:17
Νέα έκτακτη σύνοδο τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου η κατάσταση στη Συρία ανακοίνωσε χθες ο Αραβικός Σύνδεσμος  ενώ συνεχίζεται η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

«Υπάρχει συμφωνία ως τώρα ότι η συριακή κρίση θα πρέπει να επιλυθεί σε αραβικό πλαίσιο», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι και πρόσθεσε ότι η ακριβής ημερομηνία της νέας συνόδου δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κατάρ επισήμανε ότι οι οικονομικές κυρώσεις που συμφώνησε να επιβάλει ο Αραβικός Σύνδεσμος θα αρχίσουν να εφαρμόζονται την 27η Δεκεμβρίου.

Ο οργανισμός συμφώνησε να επιβάλει τις κυρώσεις χωρίς προηγούμενο στη Δαμασκό τον περασμένο μήνα και πρόσθεσε ότι θα αρθούν μόλις η Συρία επιτρέψει σε άραβες παρατηρητές να εισέλθουν στη χώρα. Από την πλευρά της η Δαμασκός θέτει ως προϋπόθεση την άρση των κυρώσεων για την είσοδο παρατηρητών.

Εν τω μεταξύ, συριακές δυνάμεις σκότωσαν χθες τουλάχιστον 18 ανθρώπους σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω της γενικής απεργίας που κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού στη Συρία.

Οι θάνατοι αναφέρθηκαν στις επαρχίες Χομς, Ιντλίμπ, Χάμα και Ντεράα, σύμφωνα με την οργάνωση.

Νωρίτερα σήμερα, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και αποστάτες του στρατού στη νότια επαρχία Ντεράα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί -- ο αριθμός τους δεν έγινε γνωστός -- και να καταστραφούν τρία άρματα μάχης, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση κάλεσε τον πληθυσμό να απόσχει από τις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα στη Συρία. Πέραν της απεργίας στην οποία κάλεσε χθες, προανήγγειλε και άλλες ενέργειες, όπως καθιστικές διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δρόμων και παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημόσιων συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στα μέσα του Μαρτίου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ