Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αρκετοί πολιτικοί έστειλαν εμβάσματα άνω των 100 χιλ.ευρώ στο εξωτερικό», λέει ο Βενιζέλος

24.02.2012 | 12:29
- Μέσα στην ημέρα τα στοιχεία τους στη Βουλή
- Έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό
- Θα κληθούν για εξηγήσεις στην επιτροπή της Βουλής
- Ν.Δ.: να παραιτηθεί ο βουλευτής με το εκατομμύριο


Βόμβα ... μεγατόνων έσκασε στη Βουλή μετά τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εντοπίστηκαν από ελέγχους του υπουργείου αρκετά εμβάσματα πολιτικών και συγγενών τους προς το εξωτερικό αξίας άνω των 100.000 ευρώ το καθένα.

Ήδη όπως είπε ο υπουργός τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί και θα διαβιβαστούν άμεσα (μέσα στην ημέρα) στον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες των βουλευτών προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα από την Επιτροπή να δώσουν εξηγήσεις.

Ως προς το θέμα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 παραμένει ακόμη... άφαντος καθώς η διαδικασία που ακολούθησε ήταν νόμιμη και το θέμα “σκοντάφτει” στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων.

Οι φωνές να αποκαλυφθεί το όνομα πληθαίνουν και οι αντιδράσεις κορυφώνονται με τη Ν.Δ. να ζητά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα
“Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ