Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχηγός Αεροπορίας Ιράν : "Μ' ένα πύραυλο καταστρέφουμε το ραντάρ των Τούρκων στη Μαλάτια"

07.07.2012 | 00:01


Το Ιράν είναι έτοιμο -αν χρειαστεί- να καταστρέψει με πυρυαλική επίθεση το σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ στη Μαλάτια της Τουρκίας.

Τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξή του ο Αρχηγός της Αεροπορίας του Ιράν Εμίρ Χατζιζάντε, λέγοντας πως οι δυνάμεις του ανέπτυξαν πύραυλο ονόματι ¨Arm¨ ειδικά για το σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ που στήθηκε στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας.
Με βάση την είδηση του επίσημου ιρανικού πρακτορείου IRNA, ο Ιρανός διοικητής μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε πως η πυραυλική ασπίδα που στήθηκε στην Μαλάτια και σχεδιάζεται να στηθεί και στην ακτή του κόλπου της Μπάσρα, είναι ανυπεράσπιστες απέναντι στον νέο πύραυλο που ανέπτυξε το Ιράν.

Σύμφωνα με τον ιρανό αρχηγό “τα συστήματα αυτά γίνονται όχι για την ασφάλεια των χωρών όπου βρίσκονται, αλλά για να προστατέψουν το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ. Εμείς σε αυτό το θέμα δεν μείναμε άπραγοι. Μια από τις ενέργειες μας ενάντια στην πυραυλική ασπίδα είναι και ο αντιραντάρ βαλλιστικός πύραυλος Arm. Οι πύραυλοι αυτοί κατασκευάστηκαν ειδικά για τα ραντάρ αεράμυνας και μπορούν να χτυπήσουν αυτά τα συστήματα”.

Από τη Μαλάτια είχε απογειωθεί και το RF 4 των Τούρκων που κατέρριψε η Συρία και απάντησε:
“Το σημείο στο οποίο είχε εισέλθει το τουρκικό αεροπλάνο στα χωρικά ύδατα της Συρίας, είναι το σημείο από το οποίο το Ισραήλ παλιότερα είχε χτυπήσει εγκαταστάσεις στα βόρεια της Συρίας. Για αυτό τον λόγο η Συρία έχει μια ευαισθησία σε αυτή την περιοχή. Δεν είμαι χαρούμενος για τον θάνατο των Τούρκων πιλότων, αλλά οι Τούρκοι αξιωματούχοι από την πρώτη στιγμή πολιτικοποίησαν το θέμα, ώστε να ασκηθεί πολιτική πίεση στην Δαμασκό”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ