Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει η δίκη για την έκρηξη στο Μαρί

23.04.2012 | 09:40

Η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, αρχίζει σήμερα, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Στο εδώλιο θα βρίσκονται και οι συνολικά οκτώ κατηγορούμενοι, στους οποίους θα απαγγελθούν οι κατηγορίες, και αναμένεται να ζητηθεί, από την κατηγορούσα αρχή, η παραπομπή τους για δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ κατηγορούμενοι αφορούν, μεταξύ άλλων, ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη. Κάθε ένας από τους οκτώ κατηγορούμενους αντιμετωπίζει τις δικές του κατηγορίες και το σκέλος της υπόθεσης που τον αφορά έχει τις δικές του λεπτομέρειες και γι αυτό θα κληθούν χωριστοί μάρτυρες κατηγορίας.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι: οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, οι τέως Αρχηγός και Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ, Ανδρέας Λοϊζίδης. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν στο εδώλιο θα βρίσκεται και ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ