Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασκηση της Νότιας Κορέας κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια. Πραγματικά πυρά και απειλές

20.02.2012 | 07:48
   Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα, παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ ότι θα προέβαινε σε αντίποινα εάν παραβιαζόταν η μεθόριος, είπαν αξιωματούχοι.

    Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στην άσκηση «ρουτίνας» αυτή, τη δεύτερη από την έναρξη της χρονιάς, χρησιμοποιήθηκαν αυτοκινούμενα πυροβόλα, κανόνια Vulcan, επιθετικά ελικόπτερα Cobra κ.ά. οπλικά συστήματα.

    Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας οι ασκήσεις άρχισαν περίπου στις 10:00 τοπική ώρα [03:00 ώρα Ελλάδας] και επρόκειτο να διαρκέσουν ως και δύο ώρες.

    Η Νότια Κορέα είχε ειδοποιήσει για τις ασκήσεις αυτές με ένα μήνυμα που είχε στείλει μέσω του χωριού Πανμουντζόμ χθες.

    Η Πιονγκγιάνγκ απάντησε προειδοποιώντας τη Νότια Κορέα ότι θα προβεί σε «πλήγματα αντιποίνων χωρίς έλεος» εάν οβίδες έπεφταν στα ύδατα που διεκδικεί η Βόρεια Κορέα.

    Η Σεούλ, ανέφερε ο βορειοκορεάτικος στρατός, «δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ το μάθημα» του βομβαρδισμού της νήσου Γιονγκπιόνγκ το Νοέμβριο του 2010, που είχε αποβεί στο θάνατο τεσσάρων νοτιοκορεατών, σε αντίποινα για μια άσκηση με τη χρήση πραγματικών πυρών στην διάρκεια της οποίας οβίδες είχαν πέσει, κατά την Πιονγκγιάνγκ, στα χωρικά της ύδατα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ