Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα προς Άγκυρα:"Σοβαρευτείτε'!

04.09.2011 | 00:36


Με μία προσεκτική σε διατύπωση η Αθήνα καλεί την Άγκυρα,επιτέλους να σοβαρευτεί και να φερθεί ως υπεύθυνο κράτος. Η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Γρ.Δελαβέκουρα αναφέρει:

«Οι απειλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς και άλλες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εγείρουν σοβαρότατο προβληματισμό για τις συνέπειες της τουρκικής συμπεριφοράς στη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια κρίσιμη και εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο, λόγω των γεγονότων στη Συρία και τη Λιβύη και των προσπαθειών επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Παλαιστινιακό.

Η συμπεριφορά αυτή είναι αντίθετη με τη διακηρυγμένη τουρκική πολιτική «μηδενικών προβλημάτων». Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να συμπεριφερθεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο συχνά τελευταία επικαλείται.


Για το θέμα του αυτονόητου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευθεί τον φυσικό της πλούτο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει τοποθετηθεί. Άλλος σχολιασμός, ειδικά για τα λεγόμενα του κ. Μπαγίς, δεν αξίζει».

Στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ στην Πολωνία, ο κ. Λαμπρινίδης, συζήτησε με ομολόγους του, και ιδιαίτερα των χωρών που διατηρούν στενούς δεσμούς με την Άγκυρα, για την τουρκική συμπεριφορά, που είναι σε ευθεία αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Για το ίδιο θέμα, αλλά και για ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική διεύρυνσης με τα Βαλκάνια, ο κ. Λαμπρινίδης είχε επίσης συνεργασία με τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση Στ. Φούλε, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σε Ζάγκρεμπ, Βελιγράδι και Πρίστινα. 

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ