Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστρία:"Δεν δίνουμε λεφτά στην Ελλάδα"

16.11.2010 | 18:37
Ούτε 24 ώρες δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν από την επίθεση που εξεπέλυσε στην γερμανίδα καγκελάριο ο έλληνας πρωθυπουργός και οι αυστριακοί μας απειλούν οτι δεν θα συνεισφέρουν στην δόση του Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αυστριακοί αποτελούν δορυφόρο της Γερμανίας και άρα μπορεί να  δρουν κατά εντολή της γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία μέσω των αυστριακών "παίρνει το αίμα της πίσω" για τη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο έλληνας πρωθυπουργός. 

"Η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο θέμα της ανόρθωσης των δημόσιων οικονομικών της", δήλωσε σήμερα ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ, σημειώνοντας ότι η Αυστρία μπορεί να μην καταβάλει το μερίδιό της στο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα το Δεκέμβριο.

"Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της στο επίπεδο της φορολογίας", προσέθεσε ο Πρελ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο APA.

Η Βιένη απειλεί κατά συνέπεια να μην καταβάλει το μερίδιό της των 190 εκατομμυρίων ευρώ στη βοήθεια για το Δεκέμβριο. «Η κατάσταση των δεδομένων που έχουμε δεν μας δίνει κανέναν λόγο για να εγκρίνουμε τη δόση του Δεκεμβρίου», σημείωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «θα εκφραστεί πολύ επικριτικά» για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες.

«Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ έφτασε χθες στην Ελλάδα και θα είναι απασχολημένη όλη την εβδομάδα. Με βάση την αξιολόγησή της, τα κράτη μέλη (της ΕΕ) θα κληθούν να πάρουν θέση» σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης του δανείου, αντέδρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένος με τα οικονομικά θέματα Αμαντέου Αλταφάζ.

«Είναι επομένως πρόωρο να κάνουμε δηλώσεις για τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ