Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτός διέταξε την επίθεση στη Μόσχα!

08.02.2011 | 11:10
Ο Μπιν Λάντεν της Ρωσίας, ηγέτης των ισλαμιστών ανταρτών και υπ΄αριθμόν ένα ύποπτος για τρομοκρατία Ντόκου Ουμάροφ υποστηρίζει ότι ο ίδιος διέταξε την επίθεση αυτοκτονίας, τον περασμένο μήνα, στο αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντόντεβο.
Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που ανέβηκε αργά χθες Δευτέρα στο Ιντερνετ στην ιστοσελίδα kavkazcenter.com, ο τσετσένος αντάρτης απειλεί μάλιστα με νέες επιθέσεις.

Οπως λέει, η επίθεση στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τα "ρωσικά εγκλήματα στον Καύκασο". Χαρακτηρίζει την επίθεση "ειδική επιχείρηση" κατά του ρωσικού λαού και του πρωθυπουργού της Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε άλλο βίντεο, το οποίο είχε αναρτηθεί μία μέρα νωρίτερα στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ουμάροφ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι συνδέεται με την επίθεση της 24ης Ιανουαρίου κατά την οποία σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι.

Ο Ουμάροφ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο "Μπιν Λάντεν της Ρωσίας", έχει αναλάβει την ευθύνη στο παρελθόν για άλλες αιματηρές επιθέσεις με στόχο ρώσους πολίτες μέσω της ίδιας ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου της περασμένης εβδομάδας, οι αρχές θεωρούν ως δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο έναν 20χρονο από την Δημοκρατία της Ινγκουσετίας στο Βόρειο Καύκασο.

Ο 46χρονος Ουμάροφ αυτοχαρακτηρίζεται "Εμίρης του Καυκάσου".

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που γυρίστηκε την ημέρα της επίθεσης, ο Ουμάροφ εμφανίζεται να φοράει στολή μάχης.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ