Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτός είναι ο Ναύαρχος SEAL,που "εξόντωσε" τον Οσάμα.

06.05.2011 | 12:42
Τα τέσσερα αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk μόλις είχαν περάσει τα σύνορα του Πακιστάν. Στην αίθουσα του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Ομπάμα και οι στενοί του συνεργάτες είχαν στηθεί για να να παρακολουθήσουν την επιχείρηση ,αλλά και για να…φωτογραφηθούν. Την μπαγκέτα όμως την κρατούσε ένας ναύαρχος που βρισκόταν πολύ μακρυά. Στο Αφγανιστάν.

Ο Ουίλιαμ Μακ Ράβεν είχε τα τελευταία χρόνια μοχθήσει στο κυνήγι του Μπιν Λάντεν.Μέλος των θρυλικών SEAL, είχε αναλάβει να καθοδηγήσει τους κομμάντο στο στόχο,από το Αφγανιστάν.


Ο επικεφαλής της CIA Λ.Πανέττα,μόλις πήρε το πράσινο φως για να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί η επιχείρηση,ανεθεσε τη δουλειά στον Μακ Ράβεν,ο οποίος για πολλά χρόνια εκπαιδευόταν αλλά και εκτελούσε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Ειδικά μετά από τις 11 Σεπτεμβρίου.

Την ημέρα που ο Πανέττα του είπε να προχωρήσει,ήταν τόσο ψύχραιμος,ώστε αμερικανοί γερουσιαστές που βρέθηκαν τυχαία στο Αφγανιστάν δεν κατάλαβαν τίποτα το ασυνήθιστο όσο ο ναύαρχος Μακ Ράβεν τους ξεναγούσε στη βάση.

Οι διαταγές του στους κομμάντο, πριν μπουν στα ελικόπτερα;
Ακρίβεια,ταχύτητα,απλότητα,αιφνιδιασμός.


Για την ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση Μπιν Λάντεν, επέμεινε σε ένα άλλο: ακρίβεια.


Απ΄ ότι φάνηκε οι άνδρες που είχε επιλέξει εκτέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές του. Αν εξαιρέσουμε βέβαια τους πιλότους του ενός Black Hawk που λαχτάρησαν τον ναύαρχο αλλά και όλο το Λευκό Οίκο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ