Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14.01.2012 | 00:41

Αυτός είναι ο ιρανός επιστήμονας που σκοτώθηκε με βόμβα.Τι λέει το Ιράν,τι απαντά το Ισραήλ

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι πίσω από τη δολοφονία ενός από τους κορυφαίους επιστήμονες του στη προσπάθειά τους να εμποδίσουν το πυρηνικό του πρόγραμμα.  

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι πίσω από τη δολοφονία ενός από τους κορυφαίους επιστήμονες του στη προσπάθειά τους να εμποδίσουν το πυρηνικό του πρόγραμμα.  

Ο Mostafa Ahmadi Roshan,(φωτό)  αναπληρωτής διευθυντής του κύριου εργοστασίου εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν, σκοτώθηκε την Τετάρτη όταν δύο άνδρες σε μια μοτοσικλέτα τοποθέτησαν μαγνητική βόμβα στο αυτοκίνητό του.
 
Ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι η «αποτρόπαια» και «δειλή» δολοφονία διαπράχθηκε «με το σχεδιασμό ή την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών της CIA και η Μοσάντ," από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.
 
Ο Χαμενεί δήλωσε ότι το Ιράν θα «συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις πυρηνικές του δραστηριότητες”.
 
Συντηρητικοί κύκλοι του Ιράν ζητούν "αντίποινα" εναντίον ισραηλινών αξιωματούχων και η ιρανική κυβέρνηση απαίτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει την "τρομοκρατική" επίθεση.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορηματικά αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση αν και ο υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα παραδέχθηκε ότι «έχουμε μερικές ιδέες ως προς το ποιος μπορεί να εμπλέκεται" .

Ο κύριος ύποπτος θεωρείται ευρέως ως το Ισραήλ, όπως και για τις δολοφονίες τριών άλλων Ιρανών επιστημόνων υπό παρόμοιες συνθήκες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο CNN , εάν το Ισραήλ συμμετείχε στην δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα στην Τεχεράνη, ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες δήλωσε: «Όχι, εξ όσων γνωρίζω." Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μία ημέρα μετά τη δολοφονία του επιστήμονα για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Ιράν.
 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ