Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β.Μεϊμαράκης:"Ο Καρατζαφέρης με πίεζε να παραλάβω το υποβρύχιο"!

28.04.2011 | 16:41
O πρώην υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέμεινε στην πρόταση που εξαρχής είχε κάνει η ΝΔ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και εξεταστικής για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση.

   

Βάλλοντας ευθέως κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, στον οποίο απέδωσε διάθεση συκοφαντίας, ο κ. Μειμαράκης τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν χαρακτήρισε το υποβρύχιο "Παπανικολής" ως "πλωτό φέρετρο", ή το "υποβρύχιο που γέρνει", αλλά ότι αυτά ανέφεραν αξιωματικοί καθώς και ότι αν δεν επιδιορθώνονταν τα προβλήματα που υπήρχαν, πράγματι θα υπήρχε πρόβλημα.

   

"Το υποβρύχιο είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του κράτους και ασπίδα στην άμυνά μας, εφόσον έχουν επέλθει όλες οι αλλαγές που απαιτούνταν", είπε.

   

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε μάλιστα, ότι επί υπουργίας του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον είχε επισκεφθεί στο Πεντάγωνο και τον είχε πιέσει να παραλάβει τα υποβρύχια, καθώς και να παραγγείλει τορπίλες, ενώ έβαζε βουλευτές του να καταθέτουν σχετικές ερωτήσεις.

   

"Στο όνομα του λαϊκισμού δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτοί οι ισχυρισμοί και να ζητείται προανακριτική για όλους, όταν επί ΝΔ ούτε υπογράψαμε συμβάσεις, ούτε παρέλαβα το υποβρύχιο, ούτε δέχθηκα να δω όλους αυτούς της κατασκευάστριας εταιρείας", τόνισε.

   

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η ίδια η δικογραφία προσδιορίζει με διαφορετικό τρόπο τις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου και τις "τυχόν ευθύνες μελών κυβερνήσεων"¨

   

Συνέχισε, λέγοντας για τον ισχυρισμό της γερμανικής δικογραφίας ότι δόθηκαν μίζες το 2007, ότι από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι αυτά δόθηκαν σε αυτούς που συνέταξαν και προώθησαν τη σύμβαση:

   

Αν είχα παραλάβει τα υποβρύχια, πώς θα υποστηρίζαμε σήμερα ότι υπάρχει σκάνδαλο και ότι χρειάζεται διερεύνηση πρώτα για τα πραγματικά περιστατικά μέσω εξεταστικής και στη συνέχεια για τα πρόσωπα, όπως απαιτείται για την προκαταρκτική; διερωτήθηκε και καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός είπε, ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του με καθαρό κεφάλι και ζήτησε να εξεταστεί από εξεταστική επιτροπή, "προκειμένου να φανεί ποιοι είναι οι συκοφάντες".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ