Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

ΒΥΣΜΑΤΟΜΕΤΡΟ: Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, επιλογή όπλου!

03.12.2010 | 20:52
 
Η χρησιμότητα του “βύσματος” στο στρατό,δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Έχεις βύσμα; Μην ανησυχείς. Θα τη βγάλεις καθαρή. Βέβαια όλα τα βύσματα δεν είναι ίδια.Και στο βύσμα το μέγεθος έχει σημασία:
XL: Μιλάμε για πυρηνικό όπλο. Έχει δουλέψει για σας πριν από σας. Δηλαδή πριν περάσετε καν τη πύλη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων. Πως; Με τη μετάταξή σας από το “σκληρό” Στρατό Ξηράς,στην “χαλαρή” Πολεμική Αεροπορία ή ακόμη καλύτερα στο “κυριλέ” Πολεμικό Ναυτικό! Οι μετατάξεις έχουν ελαχιστοποιηθεί και υπογράφονται μόνο από τον υπουργό. Το “βύσμα” σας πρέπει να έχει δυνατές επαφές με το υπουργικό γραφείο στο Πεντάγωνο ή με τα γραφεία υψηλόβαθμων αξιωματικών. Χρήσιμοι βουλευτές που έχουν αποδεδειγμένα καλή σχέση με τον υπουργό Άμυνας. Προσέξτε μη πέσετε σε κανένα που θα σας λέει συνεχώς “ετελείωσε το θέμα σας”.
Αν το βύσμα δουλέψει σωστά δεν έχετε και πολλά για να ανησυχείτε. Στο Πολεμικό Ναυτικό δεν βάζουν πλέον ναύτες σε πλοία. Άρα τι μένει; Ο ναύσταθμος στη Σαλαμίνα,οι υπηρεσίες του Ναυτικού στο Σκαραμαγκά,άντε και η ΣΔΑΜ στην Αγία Παρασκευή. Για τους Κρητικούς,υπάρχει ο ναύσταθμος της Σούδας. Χάϊ-λάϊτ υπηρεσία του ΠΝ; Το οίκημα του Α/ΓΕΝ στην Αμφιάλη. Ένα σπίτι είναι το οποίο υπήρξε εποχή που το φύλαγαν...160 ναύτες!!!
Στη ΠΑ,να έχετε το νου σας γιατί υπάρχουν μονάδες κι εκτός Αττικής.Μην απομακρυνθείτε πολύ από το σπίτι ε; Για τους πιο ανεξάρτητους αλλά και σελέμπριτι τύπους να αναφέρουμε ότι η ΠΑ,διαθέτει και μονάδα ραντάρ στη Μύκονο. Ιδανική μετάθεση για το καλοκαίρι.
Δεύτερες μεταθέσεις: Πολεμικό Μουσείο,όπου ως γνωστόν γίνονται και σώου, Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ όπου γίνονται πάρτυ.
 
L (large):Το βύσμα αυτής της κατηγορίας δεν είναι να το υποτιμάται. Συμπεριλαμβάνει βουλευτές ,πολιτευτές,ιερωμένους,απόστρατους οι οποίοι μπορεί να κάνουν την έκπληξη και να σας βάλουνστη πιο πάνω κατηγορία. Δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν παρόλα αυτά δεν το καταφέρουν κι εσείς παραμείνετε στον ένδοξο μεν αλλά και πιο “αντρίκιο” Στρατό Ξηράς,μην σας πιάσει κατάθλιψη. Υπάρχουν λύσεις.
Αν είστε από ακριτική περιοχή της χώρας,δεν υπάρχει θέμα,υπηρετείτε εκεί. Αν όμως είστε Αθηναίος ,μαύρο φίδι που σας έφαγε. Οι διαταγές μετά τη καθιέρωση της 9μηνης θητείας προβλέπουν ότι όπου μετατεθείτε από εκεί θα απολυθείτε. Τι μπορεί να κάνει το βύσμα; “Εσωτερική Μετάταξη”,η οποία δεν απαιτεί υπουργική υπογραφή. Τι σημαίνει αυτό; Είστε στο Πεζικό ή στα Τεθωρακισμένα και νοιώθετε μια έντονη επιθυμία να χτυπήσετε αναβολή. Όχι,μη πανικοβάλεστε. Ζητήστε από τον large βύσμα να σας μετατάξει στο Πυροβολικό,το Μηχανικό ή την Αεροπορία Στρατού.
Στο ΠΒ ,υπάρχουν οι μονάδες ΧΩΚ σε Αιγάλεω-Καπανδρίτι. Βλέπεις φως πρωτεύουσας,αλλά να σας επισημάνουμε ότι οι υπηρεσίες δεν “πάνε” και τόσο καλά.Είναι λίγο...μαύρα.
Στο ΜΧ, υπάρχει η λύση του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ). Μη τρομάζετε,δεν θα σας πάρουν για ναρκαλιευτές. Έχει και το ΤΕΝΞ ΚΨΜ...
Στην ΑΣ, απλά υπάρχει μονάδα στη Πάχη Μεγάρων. Τώρα με τον Προαστιακό,δίπλα είναι.

 
M (medium): Θα γίνεται που θα γίνεται ακρίτας για ένα εφτάμηνο,τουλάχιστον να επιλέξετε ποιο σύνορο θα φυλάξετε και από ποια θέση. Τα βύσματα της medium κατηγορίας,γνωρίζουν αξιωματικούς,γραμματείς και φαρισαίους του Πενταγώνου και τέλος πάντων έχουν το θάρρος να ζητήσουν μια τοποθέτηση της επιλογής σας. Προσοχή! Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων,χρειάζεται σοβαρή έρευνα, για το ποιες μονάδες ανά την επικράτεια θεωρούνται καλές. Αυτά να ξέρετε ότι αλλάζουν συχνά,ανάλογα και με τις αλλαγές διοικητών. Αυτό που μπορείτε να ζητήσετε από το βύσμα είναι να τοποθετηθείται σε έδρα Μεραρχίας-Ταξιαρχίας, οπότε λογικά θα είστε σε κάποια επαρχιακή πόλη κι όχι στη πρώτη γραμμή.

 
ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΥΣΜΑ: Αγαπητέ μου θα είσαι ο μόνος που όταν όλοι οι παραπάνω δεν θα έχουν να διηγηθούν τίποτα από τη στρατιωτική ζωή τους,εσύ θα σαγηνεύεις τα κορίτσια με τις πολεμικές σου περιπέτειες στις εσχατιές αυτής της μικρής αλλά πανέμορφης χώρας. Θα βάζεις κι όση σάλτσα θέλεις,γιατί οι “βυσματίες”,δεν θα έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάς,όταν θα τους λές για πορείες,φυλάκια,πεδία βολής, νυχτερινές ασκήσεις,πυρ και κίνηση κ.λ.π. Πίστεψέ μας –και δεν είναι ειρωνία ούτε πλάκα- τελικά εσύ θα είσαι  αυτός που κάτι θα κερδίσεις από την εμπειρία της θητείας.Μην ψαρώνεις...

ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
Αν αντιμετωπίζετε κάποιο σημαντικό οικογενειακό ή άλλου είδους πρόβλημα,δικαιούστε να ζητήσετε κατ΄ εξαίρεση μετάθεση. Συμπληρώνετε σχετική αίτηση στη μονάδα σας,υποβάλλετε ότι δικαιολογητικό μπορεί να αποδείξει το πρόβλημά σας και αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή του ΓΕΣ για να αποφασίσει αν θα δείτε νωρίτερα το σπίτι σας. Το ΓΕΣ έχει φτιάξει κι ένα πίνακα μορίων,με βάση τα οποία υποτίθεται ότι βγαίνουν οι μεταθέσεις. Στο πίνακα δεν αναφέρεται το βύσμα,το οποίο είναι ανεκτίμητων...μορίων.

ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
1. Δυσκολία Μονάδας
(από τον πίνακα Μονάδων)
2. Έγγαμος με παιδί
80
3. Έγγαμος με σύζυγο εγκυμονούσα
75
4. Έγγαμος
70
5. Ορφανός από πατέρα
50
6. Ορφανός από μητέρα
50
7. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας (4 αδέλφια και άνω)
45
8. Θάνατος μέλους οικογένειας οπλίτη (αδελφός/ή-σύζυγος ) που συνέβη σε Στρατιωτική υπηρεσία και εξαιτίας αυτής
40
9. Πατέρας υπερήλικας (70χρ.) ή ανάπηρος (67% και άνω)
35
10. Μητέρα υπερήλικη (70χρ.) ή ανάπηρη (67%)
35
11. Πρόσφατος θάνατος μέλους οικογενείας (τελευταίο 3μηνο: αδέλφια - σύζυγος - τέκνα)
30
12. Αδέλφια με ειδικές ανάγκες
25
13. Διαζευγμένοι γονείς (με διαζευκτήριο)
20
14. Συνυπηρετών αδελφός
35
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Σε περίπτωση συνύπαρξης του υπ· αριθμ. 11 κριτηρίου με αυτό του υπ· αριθμ. 2 ή 3 ή 4, τα μόρια αθροίζονται
 
Κριτήρια μονάδων
 
Έβρος - νησιά
65
 
Ελληνοαλβανικά σύνορα
15
 
Ελληνοσκοπιανά σύνορα
10
 
Ελληνοβουλγαρικά σύνορα
5
 
Απόσταση
 
ΑΠό πρωτεύουσα νομού - ηπειρωτικού χώρου ή αστικό κέντρο νήσου:
Συντελεστής 0,1 x χιλιομετρική απόσταση
 
Έδρα μονάδας με πληθυσμό:
 
μέχρι 2.500 κατοίκους
35
 
μέχρι 5.000 κατοίκους
30
 
μέχρι 20.000 κατοίκους
20
 
20-50.000 κατοίκους
15
 
> 50.000 κατοίκους
10
 
Περιορισμένη τουριστική περιοχή:
 
Νομός Έβρου (πλην Αλεξ/πολης) και μικρονήσια
20
 
Νομοί Ξάνθης - Κομοτηνής
15
 
Μακεδονίας (πλη Θεσ/νίκης) Ηπείρου - Αλεξ/πολης
5
 
Λέρος - Λήμνος
5
 
Χίος - Σάμος - Λέσβος
5
 
Κως - Ρόδος
0
 
Κλιματικές Συνθήκες
 
Βόρειος Έβρος - Σαμοθράκη - Λήμνος
20
 
Δυτ. Μακεδονία
15
 
Ν. Έβρος (πλη Αλεξ/πολης), υπόλοιπο Θράκης
10
 
'Ηπειρος
10
 
Νησιά Αν. Αιγαίου - ΑΛεξ/πολη
5
 
Δωδεκάνησα
2
 
Συνθήκες διαβίωσης:
 
Έλλειψη ξενοδοχειακής υποδομής
15
 
Περιορισμένη νεανική δραστηριότητα
5
 
Δυνατότητες Μετακίνησης
 
Ηπειρωτικός χώρος
 
 
Χωρίς αεροδρόμιο
9
 
Χωρίς τρένο
7
 
Χωρίς υπεραστικό λεωφορείο
6
 
Νησιά
 
 
Χωρίς αεροδρόμιο
9
 
Χωρίς πλοίο
8
 
Επίδραση καιρικών συνθηκών στα μέσα μετακίνησης:
 
Αστυπάλαια - Σύμη
40
 
Σαμοθράκη
30
 
Λήμνος
28
 
Λέρος - Πάτμος
28
 
Λέσβος
25
 
Χίος
22
 
Σάμος
20
 
Κως
15
 
Ρόδος
10
 
Κρήτη
10
 
Λοιπά μόρια
 
Κάθε μήνας υπηρεσίας σε νησιά κάτω των 2.500 κατοίκων
20
 
 
 
 
 
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ